BERGENSJAKK

Chigorin Memorial 2021

Kaasen med sterk innsats i St. Petersburg
Kaasen med sterk innsats i St. Petersburg
(Foto: Anniken Vestby fra Eliteklassen 2021)
Den åpne GM-turneringen Chigorin Memorial ble spilt i St. Petersburg 23-31. oktober. Russiske sjakkturneringer kan være tøffe for spillere fra Vesten, men dette skremte ikke IM Tor Fredrik Kaasen (2432) fra å prøve seg.

19-åringen fra Tromsø gjorde et meget sterkt resultat, og endte som nummer fire med 7 poeng av 9 og ratingprestasjon på 2529. Han gikk ubeseiret gjennom turneringen med bl.a. seier mot GM Timur Gareyev (USA 2583) og tre remiser mot spillere ratet over 2500. Det var likevel aldri aktuelt med noen GM-norm, siden motstanden i de første rundene var for svak. Se alle Kaasens resultater hos Chess-Results.

GM Alexei Fedorov (BLR 2541) tok førsteplassen med 7½ poeng, samme poengsum som GM Denis Khismatullin (RUS 2606) på andreplass. IM Sergei Lobanov (RUS 2501) ble nummer tre med 7 poeng og noe bedre kvalitetspoeng enn Kaasen på fjerdeplass.

Turneringens offisielle hjemmesider inneholder svært lite, men partiene fra de syv første rundene kan spilles gjennom hos Chess24.

Les mer om Chigorin Memorial hos Tromsø Sjakklubb.