BERGENSJAKK

Copenhagen Chess Challenge 2021

Copenhagen Chess ChallengeCopenhagen Chess Challenge ble spilt i København 4-8. august. Det var to grupper, hver med 10 deltakere.

GM-gruppen endte med delt førsteplass til IM Martin Haubro (DEN 2408), GM Erik Blomqvist (SWE 2537) og IM Bjørn Møller Ochsner (DEN 2506). Alle tre sluttet på 6 poeng av 9, noe som var ett poeng bak kravet til GM-norm.

Det ble også delt førsteplass i IM-gruppen, hvor IM Christian Jepson (SWE 2389) og FM Hampus Sörensen (SWE 2382) begge tok 7½ poeng av 9. Sörensen sikret seg med dette sin andre IM-norm med et helt poengs margin. Tredjeplass gikk til IM Bengt Lindberg (SWE 2376) på 6 poeng, noe som ga svensk storeslem i denne gruppen.

Eneste norske deltaker i København var IM Bjarke Sahl (2335), som jo opprinnelig er dansk. Sahl endte som nummer 7 i IM-gruppen med 4 poeng. Dette var 1 poeng bak forventet score.

Les mer om turneringen hos Dansk Skak Union.