BERGENSJAKK

FIDE World Cup 2021- finaler – parti 2

Duda vant FIDE World Cup 2021
(Foto: David Llada)

FIDE World Cup 2021GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2729) er vinner av FIDE World Cup. Den 23-årige polakken vant svært overbevisende med hvit mot GM Sergey Karjakin (RUS 2757) i det andre finalepartiet. Dermed ble det 1½-½ til Duda, som sammen med Karjakin er kvalifisert til neste års kandidatturnering.

GM Magnus Carlsen (2847) imponerte i bronsefinalen mot GM Vladimir Fedoseev (RUS 2696), og tok en knusende seier også i andre matchparti. Det minnet litt om partiet fra dagen før, da Carlsen igjen ofrer en kvalitet og burer inne motstanderens brikker.

Selv om det ikke ble førsteplass kan Carlsen være fornøyd med mesterskapet, hvor han var ubeseiret gjennom 12 langsjakkpartier og gikk opp 8 ratingpoeng til 2855. Uoffisielt er det hele 55 poeng ned til Caruana og Ding Liren på 2800.

Carlsens neste brettsjakkturnering blir trolig Norway Chess, som starter 7. september.