BERGENSJAKK

FIDE World Cup 2021- finaler – parti 1

Carlsen knuste Fedoseev med svart
Carlsen knuste Fedoseev med svart
(Foto: David Llada)

FIDE World Cup 2021Det første finalepartiet i FIDE World Cup mellom GM Sergey Karjakin (RUS 2757) og GM Jan-Krzysztof Duda (POL 2729) ble et lite antiklimaks. Det virket som om hvitspiller Karjakin glemte forberedelsene sine og byttet om to trekk i åpningen. Dermed forsvant alt håp om åpningsfordel, og han valgte derfor en variant som lot Duda tvinge fram remis ved trekkgjentakelse. Dermed var partiet over etter bare 17 trekk.

GM Magnus Carlsen (2847) så ikke ut til å ha problemer med motivasjonen i bronsefinalen mot GM Vladimir Fedoseev (RUS 2696). Carlsen med svart ofret første en bonde og deretter en kvalitet for å få kontroll over de svarte feltene. Hvits brikker ble etter hvert stående innesperret i et hjørne på kongefløyen, mens svart dominerte resten av brettet. Etter 41 trekk hadde russeren fått nok, og ga opp i en stilling hvor han fortsatt var materiell over.

Det andre og siste partiet i finale og bronsefinale spilles torsdag kl. 14.00. Partiene kan følges bl.a. hos Chess24.

Finaler åpen klasse
Duda     ½
Karjakin   ½

Carlsen   1
Fedoseev   0

Finaler kvinneklassen
Goryachkina 0 ½
Kosteniuk  1 ½

Zhongyi Tan ½ ½ 1 ½
A. Muzychuk ½ ½ 0 ½

Semifinaler åpen klasse 
Carlsen   ½ ½ ½ ½ ½ 0
Duda     ½ ½ ½ ½ ½ 1

Fedoseev   ½ 0
Karjakin   ½ 1

Kvartfinaler åpen klasse
Carlsen   1 1
Barcot    0 0

Duda     ½ 1
Vidit    ½ 0

Tabatabaei  ½ 0
Fedoseev   ½ 1

Karjakin   0 1 0 1 1 1
Shankland  1 0 1 0 0 0