BERGENSJAKK

FIDE World Cup 2021 – runde 1 – parti 1

Tari fikk en bra start på World Cup
(Foto: Erik Rosen)

FIDE World Cup 2021GM Aryan Tari (2639) fikk en bra start på FIDE World Cup i Russland. Det ble en overbevisende seier med svart mot FM Daniel Barrish (RSA 2313) i første parti i første runde. Dermed trenger Tari bare remis med hvit i andre parti for å gå videre til runde to. Motstander i den runden blir etter alt å dømme GM Evgeny Bareev (CAN 2638).

De 50 høyest rangerte, bl.a. GM Magnus Carlsen (2847), GM Fabiano Caruana (USA 2820) og GM Levon Aronian (ARM 2781), har fri første runde og starter først turneringen på torsdag. Dermed var ingen av de virkelig store kanonene i aksjon mandag, men vi merker oss at publikumsfavoritten GM Baadur Jobava (GEO 2603) vant med svart mot IM Abhimanyu Mishra (USA 2505). 12-årige Mishra ble nylig den yngste spilleren gjennom tidene som oppfylte alle krav til GM-tittelen, selv om han ennå ikke har fått tittelen offisielt.

Andre parti i første runde spilles tirsdag kl. 14.00 norsk tid. Partiene kan følges bl.a. hos Chess24.