BERGENSJAKK

To måneder til Landsturneringen 2021

Her er en ny oppdatering om Landsturneringen i Bergen:

To måneder til Landsturneringen 2021

Landsturneringen 2021Det er nå to måneder til årets landsturnering i sjakk, som spilles på Sandsli i Bergen fra 2. til 10. juli 2021. Eliteklassen starter fredag 2. juli og de andre klassene lørdag 3. juli. Arrangører er Bergens Schakklub, Sotra Sjakklubb og Søråshøgda Sjakklubb.
Se hele NM-programmet her.

COVID-19
Hvis gjenåpningsplanen til myndighetene følges som planlagt, blir det Landsturnering. Norges Sjakkforbund tar en endelig avgjørelse om eventuell avlysning rundt 1. juni.

ELITEKLASSEN
Så langt er det 15 påmeldte til Eliteklassen, med GM Jon Ludvig Hammer, GM Frode Urkedal, IM Benjamin Haldorsen og GM Benjamin Arvola Notkevich som de høyest ratede. Norges Sjakkforbund melder at fristen for påmelding til Eliteklassen er 1. juni 2021. Uttaket vil bli gjort påfølgende uke.

OVER 200 PÅMELDTE
Det er i skrivende stund 212 påmeldte. For å få en oversikt over interessen ber vi at alle som har planer om å delta melder seg på så snart som mulig. Det er ikke noe problem å trekke seg igjen senere. Eventuell innbetalt deltakeravgift vil bli refundert i sin helhet dersom mesterskapet må avlyses. Meld deg på hos Turneringsservice.

SNART FULLT PÅ HOTELLET – BESTILL NÅ
Det er satt av 150 rom på NM-hotellet Quality Edvard Grieg fram til 21. mai. Arrangøren anslår at ca. 100 av disse nå er reservert. Prisen på rommene vil trolig stige etter 21. mai, så de som ønsker å bo nær spillestedet bør snart bestille. Rom på Quality Edvard Grieg kan fritt avbestilles helt fram til ankomstdato ved bestilling innen 21. mai. Se NM-sidene for informasjon om priser og bestilling.

LANDSTURNERINGEN DIGITAL
Landsturneringen digital blir arrangert på Lichess to uker før NM. Her blir det kurs med elitespillere, simultaner og premieturneringer. Programmet er klart og blir offentliggjort i løpet av kort tid. Dette arrangementet er heldigitalt og ikke truet av smittevernregler.

MER INFORMASJON
Du finner mer informasjon om Landsturneringen 2021 på hjemmesidene og i Turneringsservice.