BERGENSJAKK

7 uker til Kragerø Resort Chess 2021

Om syv uker er det forhåpentligvis tid for årets første internasjonale sjakkturnering i Norge:

Kragerø Resort Chess 2021

Kragerø Resort Chess 2021Det er nå 7 uker igjen til Kragerø Resort Chess 2021.

Vårt mål er fortsatt å arrangere turneringen som planlagt.
Covid-19 utfordringen gir stor usikkerhet, og spørsmålet er naturligvis hvordan smittesituasjonen vil være og hvilke tiltak/forbud myndighetene vil pålegge oss. Dette har vi ikke kontroll over, men vi mener at vår erfaring fra Kragerø Grand Prix med 100 deltagere gjør at vi har realistisk tro på at det kan la seg gjennomføre.

Vi kan naturligvis få en stor utfordring med karantenebestemmelsene ved innreise for å kunne få internasjonale spillere klare til turneringen, men det får stå sin prøve. Vi ønsker uansett å arrangere en kvalitetsturnering for våre trofaste norske deltagere.

Uansett så vil vi sikte oss inn på å arrangere turneringen innenfor det formatet som er satt opp med rundestart onsdag 24. februar kl. 14:30.

Derimot så vil vi ganske sikkert måtte vurdere skjebnen til sideturneringene, siden disse er lynturneringer.

I år har Kragerø Resort bygd på med en ny spillesal, men vi må uansett sette et tak på antall deltagere til 140 spillere for å kunne ivareta pålagte smittevernsregler og samtidig sikre en forsvarlig turneringsledelse. Så langt er det påmeldt 75 spillere hvorav 15 er utenlandske. Interessen internasjonalt er stor, og vi mottar daglig henvendelser fra store deler av Europa og Asia. For en rekke av disse vil det ikke være realistisk og få til deltagelse i 2021, men vi tar dette med videre for planene mot et mer normalt 2022 for turneringen.

Vi vil trolig måtte justere premiene noe for å sikre at arrangementet går i økonomisk balanse.

Uansett vil vi følge med på de anbefalinger som FHI kommer med, samt å ha en tett dialog med kommuneoverlegen i Kragerø i løpet av de neste ukene.

Truls Jørgensen
Kragerø Sjakklubb