BERGENSJAKK

2020 Speed Chess Championship Main Event – Carlsen tapte semifinalen

Carlsen tapte mot Vachier-Lagrave
(Foto: Chess.com)

Speed Chess Championship 2020GM Magnus Carlsen (2886) er utslått av onlineturneringen 2020 Speed Chess Championship Main Event etter tap 11-13 mot GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2822) i semifinalen. Det var en fortjent seier til franskmannen, som spilte bedre og raskere enn sin motstander.

Carlsen fikk en optimal start med seier i de to første partiene, men Vachier-Lagrave slo tilbake med to strake seire og ledet 4½-3½ etter halvannen time lynsjakk med betenkningstid 5+1.

Deretter fulgte en time lynsjakk med betenkningstid 3+1. Første parti ble remis, men deretter vant hvit syv strake partier. Fire av disse gikk til Vachier-Lagrave, som dermed økte sin ledelse til 9-7. Likevel var det fortsatt åpent, siden Carlsen var regnet som den beste bulletspilleren (1+1).

Bulletdelen startet med remis, men deretter vant Vachier-Lagrave to strake partier og gikk opp i en fire poengs ledelse. Matchen virket avgjort på dette tidspunkt, men Carlsen kjempet seg tilbake og vant tre på rad. Med ett enkelt parti igjen ledet franskmannen 12-11 og Carlsen måtte vinne med svart for å redde seg til omspill. Dette lyktes ikke og Vachier-Lagrave gikk med seier opp i 13-11 som ble sluttresultatet.

Finalen mellom Vachier-Lagrave og GM Hikaru Nakamura (USA 2900) spilles i dag lørdag kl. 18.00. Den kan følges hos Chess.com og Chess24.
Fialen består av 90 minutter langsom lynsjakk (5 + 1), 60 minutter rask lynsjakk (3 + 1) og 30 minutter bullet (1 + 1).

Les mer om semifinalen hos Chess24 og Chess.com.
Carlsens første sjanse til å revansjere seg kommer om to uker, da den andre turneringen i Champions Chess Tour starter 26. desember. Denne sendes på NRK.