BERGENSJAKK

Lansering av Dronningspranget

I dag ble Dronningspranget lansert. Dette er et privat initiativ med fokus på kvinnelige sjakkspillere.

Følgende ble i dag sendt til alle klubber i Norges Sjakkforbund:

Lansering av Dronningspranget

I dag lanseres prosjektet Dronningspranget.

DronningsprangetDronningspranget er et nettbasert prosjekt, som har som formål å rekruttere og videreutvikle sjakkspillere som er kvinner. Vi ønsker å skape en arena hvor jenter og kvinner i sjakkmiljøet kan møtes jevnlig. Med det håper vi å etablere et fellesskap som gjør det lettere å ta det første steget inn i den lokale sjakklubben, men også å gi en følelse av samhold på tvers av klubbtilhørighet for de som allerede er en del av miljøet. Kvinner er foreløpig sterkt underrepresentert i sjakken, og Dronningspranget ønsker å være en bidragsyter til endring.

Følgende aktivitet er planlagt

  • Nettbasert 6-timers nybegynnerkurs for kvinner minst en gang i måneden. Første kurs holdes lørdag 28. november.

  • Ukentlig nettundervisning hver torsdag fordelt på tre ferdighetsnivåer: 0-1400, 14-1800, og 1800+ (FIDE). Det er mulig for alle jenter og kvinner å delta på alt, selv om en ikke er i målgruppen for undervisningen, og hver gruppe vil ha undervisning hver tredje torsdag. De første tre ukene vil det bli undervisning fra WIM Sheila Barth Stanford, Sigve Hølleland og GM Frode O.O. Urkedal.

  • Siste søndag hver måned opprettes det en turnering på Lichess med premier, hvor alle jenter og kvinner som ønsker kan delta. Samtidig settes det opp en digital møteplass på Zoom for de som ønsker å være sosial med andre spillere i turneringen.

  • I tillegg blir det breddekurs for jenter opp til junioralder annenhver onsdag, med kursholder Ingrid Skaslien. Oppstart blir 13. januar.

Alle aktiviteter i regi av Dronningspranget skal være nettbasert og gratis. Zoom og Lichess vil bli brukt som samhandlingsverktøy.

I denne anledning ønsker vi å be klubbene både om å spre nettsiden www.dronningspranget.no, og gi ut informasjon til sine kvinnelige medlemmer.

Mvh
Sara Marie Skaug Bjørkly,
Prosjektleder, Dronningspranget