BERGENSJAKK

Sverige vant kadettlandskampen 2020

KadettlandskampFirelandskampen for kadetter mellom Norge, Sverige, Finland og Island gikk ikke etter planen. Det var meningen å spille lørdag 21. november på den nye norske spillplattformen Spillsjakk, men denne viste seg langt fra klar for oppgaven.

Første runde ble tilsynelatende spilt som planlagt, men deretter ble det store tekniske problemer. Andre runde kom ikke i gang, og etter flere timers venting ble hele turneringen flyttet til Lichess og spilt som en lagturnering der. Det var ikke alle deltakerne som ble med til Lichess og bare Sverige og Island hadde fullt lag med 12 spillere. Norge hadde 10 og Finland 8 spillere, noe som selvsagt er en ulempe når alle 12 teller.

Vinner av den improviserte kadettlandskampen ble Sverige med 138 poeng foran Norge med 128. Island tok 94 poeng og Finland 27.

Norge fikk den individuelle vinneren i Aksel Tunsø med 22 poeng (10 seire og 2 remiser). Deretter fulgte fem svenske spillere med Adrian Söderström som nummer to og Joar Östlund som nummer tre. Beste jente ble norske Livia Lindstad på 11. plass med 14 poeng.

Se resultatlisten hos Lichess og rapport hos Sjakk.no og Schack.se.

Kadettlandskamp 2020
1. Sverige    138
2. Norge     128
3. Island     94
4. Finland    27

Individuelt         
1. Aksel Tunsø    NOR 22 
2. Adrian Söderström SWE 19 
3. Joar Östlund    SWE 18
4. Hugo Wernberg   SWE 18
5. Axel Falkevall   SWE 18
6. William Olsson   SWE 18
7. FM Noam Vitenberg NOR 17
(40 spillere)