BERGENSJAKK

Klubbmesterskap i Nordstrand 2020

Cornelius Kvendseth
Cornelius Kvendseth
(Foto: Kristoffer Gressli)

Nordstrand SjakklubbNordstrand Sjakklubb fra Oslo rakk akkurat å avslutte sitt årlige klubbmesterskap før det meste av norsk sjakk måtte stenge ned igjen. Turneringen startet i slutten av januar, men ble grunnet koronapause først avsluttet torsdag 5. november.

Mesterskapet ble spilt i 4 grupper som 11 runder langsjakk. Det var i alt 47 deltakere. Nordstrand var ved årsskiftet Norges tredje største sjakklubb.

Mesterklassen var i år meget jevn. Cornelius Kvendseth tok sitt første klubbmesterskap med 7½ poeng på 11 runder. På andreplass kom Jan Sørgjerd med 7 poeng, mens Andreas Tenold ble nummer tre på samme poengsum.

Otto Milvang vant klasse 1 med 7½ poeng og rykket dermed opp til neste års Mesterklasse. De andre klassevinnerne var Jonas W. Strømsodd med 9½ poeng i klasse 2 og Eirik Eikeland Furulund med 8 poeng i klasse 3.

Mester            
1. Cornelius Kvendseth 7.5/11  
2. Jan Sørgjerd     7.0   
3. Andreas Tenold    7.0   
4. Thyra Kvendseth   6.5   
5. Audun Kvam      6.5   

Klasse 1           
1. Otto Milvang     7.5/11

Klasse 2           
1. Jonas W. Strømsodd  9.5/11

Klasse 3           
1. Eirik E. Furulund	8.0/11