BERGENSJAKK

Nytt om Fagernes Chess International 2020

Den åpne GM-turneringen Fagernes Chess International spilles 4-11. oktober. Det er i skrivende stund 109 deltakere.
Vi har mottatt følgende informasjon fra arrangør Hans Olav Lahlum:

Fem uker til Fagernes Chess International 2020

Fagernes Chess InternationalFem uker før første runde om kvelden 4. oktober er Fagernesarrangørene godt fornøyd med rundt 110 deltakere og et tilsvarende antall hotellgjester på listene.

2020 er selvsagt et svært vanskelig år å planlegge en internasjonal sjakkturnering for både spillere og arrangører, og fortsatt vet vi ikke om alle inviterete tittelspillere og andre deltakere kan komme til Norge som planlagt.

Dessverre måtte vi stryke mange sterke spillere som ikke kan komme grunnet reiserestriksjoner. Med 13 stormestre fra 8 forskjellige land vil vi uansett ha en sterk tittelturnering selv om det skulle bli flere kanselleringer. Siden turneringen er registrert som norsk mesterskap hos FIDE er det mulig for norske spillere å ta tittelnormer selv om de ikke møter nok utenlandske spillere.

Heldigvis har vi i Norge få registrerte tilfeller av Covid-19 sammenlignet med de fleste andre land, og Fagernes er et trygt område med svært lav risiko. Vi har hatt en konstruktiv dialog med lokale helsemyndigheter. I tillegg må vi selvsagt ha noen spesielle regler for å redusere risikoen ytterligere. Disse vil bli publisert 1 til 2 uker på forhånd.

For å sikre tilstrekkelig avstand mellom spillerne er vi usikre på om vi kan tillate mer enn 130 spillere. Det kan også være et praktisk problem med å få nok hotellrom hvis det blir mange flere påmeldinger. Grunnet dette ber vi spillere som ikke er på listen, men planlegger å spille, om å kontakte oss så snart som mulig!

Vi er fortsatt optimistiske og tror på en vellykket turnering. Vi ser også fram til å møte mange sjakkvenner i trygge og landlige omgivelser fra 4. til 11. oktober!

For arrangøren
IA IO Hans Olav Lahlum
Arrangementsansvarlig og ansvarlig turneringsleder

Høyest ratet i GM-gruppen             
1. GM Igor Kovalenko         LAT  2645
2. GM Sergey Tiviakov        NED  2606
3. GM Evgeny Postny          ISR  2600
4. GM Arturs Neiksans        LAT  2571
5. GM Igor Khenkin           GER  2558
6. GM Simen Agdestein        NOR  2552
7. GM Frode Urkedal          NOR  2549
8. GM Tiger Hillarp Persson  SWE  2539
9. GM Erik Blomqvist         SWE  2537
10.GM Kaido Kulaots          EST  2529