BERGENSJAKK

Magnus Carlsen Chess Tour – finale – dag 1

Nakamura vant første delmatch mot Carlsen
Nakamura vant første delmatch mot Carlsen
(Foto: Chess24)

Magnus Carlsen Chess TourGM Hikaru Nakamura (USA 2829) gikk seirende ut i den første av syv delmatcher i finalen i Magnus Carlsen Chess Tour. Amerikaneren vant 2½-1½ mot GM Magnus Carlsen (2881), som også tapte første match i semifinalen mot GM Ding Liren (CHN 2838).

Første parti med Carlsen som svart var en skarp Najdorf-Sicilianer. Nakamura ofret en kvalitet, men med lite tid på klokken ga Carlsen materiellet tilbake for å få et løpersluttspill som var enkel remis.

Carlsen ofret kvalitet for angrep i andre parti, men var senere for unøyaktig og fikk bare likt spill. Sluttspillet med kvalitet under kunne nok holdes, men Carlsen valgte feil forsvarsplan og Nakamura tok hele poenget.

Nakamura kunne avgjort delmatchen allerede i tredje parti hvor han hadde stor fordel. I komplikasjonene gjorde han noen overseelser og Carlsen berget remis i et komplisert sluttspill med kvalitet under.

I fjerde parti måtte Carlsen vinne med hvit for å utligne og ta delmatchen videre til lynsjakk. Dette lyktes nesten, da et likt midtspill ble til et fordelaktig sluttspill med ulikefargede løpere. Nakamura forsvarte seg bra og sikret seg til slutt det nødvendige halvpoenget.

Andre delmatch spilles lørdag med start kl. 16.00. Det blir direktesending hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk.
TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Ellen Øen Carlsen i studio.

Se også omtale hos Chess24 (engelsk|norsk) og TV 2.

Finale             
Carlsen     ½ 0 ½ ½
Nakamura    ½ 1 ½ ½