BERGENSJAKK

Magnus Carlsen Chess Tour – semifinaler – dag 4

Carlsen gikk til finalen etter seier mot Ding LIren
Carlsen gikk til finalen etter seier mot Ding LIren
(Foto: Chess24)

Magnus Carlsen Chess TourGM Magnus Carlsen (2881) sikret seg finaleplass i Magnus Carlsen Chess Tour etter seier 3½-2½ mot GM Ding Liren (CHN 2838) i den fjerde delmatchen i semifinalen. Det var en spennende match som lett kunne vippet motsatt vei.

Carlsen fikk en god start i første hurtigsjakkparti, hvor overtak i midtspillet ble byttet i et vunnet tårnsluttspill. Ding Liren slo tilbake direkte og utlignet med et mattangrep i andre parti.

Kineseren hadde initiativet også med svart i tredje parti og kom bonde over i sluttspillet, men Carlsen kjempet godt og berget et halvpoeng. Ding Liren presset også med hvit i fjerde parti, men Carlsen klarte å konsolidere stillingen og ta halvpoenget som sendte matchen videre til lynsjakk.

Carlsen var tilbake i førersetet i det første lynsjakkpartiet. Her hadde han klar fordel med hvit, men denne gang var det Ding Liren som slapp unna med remis. I neste parti gjorde verdensmesteren en stygg feil i trekk 25 da han bukket bonden på a5. Dette ga stor fordel til Ding Liren, som med seier ville vunnet delmatchen og utlignet til 2-2 i semifinalen. Slik ble det ikke, da han med det naturlige 32.h4?? fikk en tapt stilling direkte etter Carlsens 32…Da8!. Dermed ble det en knapp seier til nordmannen, i et match Ding Liren egentlig hadde fortjent å vinne.

Finalen mellom Carlsen og GM Hikaru Nakamura (USA 2829) spilles best av syv delmatcher. Delmatchene består av fire hurtigsjakkpartier og om nødvendig to lynsjakkpartier og et Armageddonparti.
Spillestart er fredag kl. 16.00. Det blir direktesending hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk.
TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum i studio.

Se også omtale hos Chess24 (engelsk|norsk) og TV 2.

Semifinale 1       
Carlsen   0 1 ½ ½ 0 1 0
Ding Liren 1 0 ½ ½ 1 0 1

Carlsen   1 1 ½
Ding Liren 0 0 ½

Carlsen   ½ 0 0
Ding Liren ½ 0 0

Carlsen   1 0 ½ ½ ½ 1
Ding Liren 0 1 ½ ½ ½ 0

Semifinale 2      
Nakamura  0 1 1 0 ½ 1
Dubov    1 0 0 1 ½ 0

Nakamura  ½ ½ 1 1
Dubov    ½ ½ 0 0

Nakamura  ½ ½ 1 ½ 
Dubov    ½ ½ 0 ½