BERGENSJAKK

Magnus Carlsen Chess Tour – semifinaler – dag 1

Ding Liren og Nakamura leder hver sin semifinale
Ding Liren og Nakamura leder hver sin semifinale
(Foto: Chess24)

Magnus Carlsen Chess TourGM Magnus Carlsen (2881) gikk på et overraskende nederlag mot GM Ding Liren (CHN 2838) i første delmatch i semifinalen i Magnus Carlsen Chess Tour.

Ding Liren kom godt ut av åpningen med hvit i første parti og førte sluttspillet med bonde over til seier. Det ble utligning i neste parti, hvor Carlsen var i førersetet hele veien. Deretter fulgte to remiser, men Ding Liren sto til klar vinst i tredje parti før han valgte feil måte å vinne materiell på.

Med 2-2 i hurtigsjakken skulle det spilles to lynsjakkpartier. Carlsen presset med svart i første parti, men lot Ding Liren komme tilbake og vinne en bonde. Det ser ut til at Carlsen deretter tapte på tid i en lik stilling. Igjen ble det utligning i neste parti, hvor Carlsen ofret offiser og vant sluttspillet enkelt.

Nå gjensto bare et Armageddonparti for å kåre vinneren. Her kom Carlsen svært dårlig ut av åpningen med hvit, og Ding Liren hadde klar fordel allerede etter 11 trekk. Dette ga han ikke fra seg, men valgte å forsere remis i et enkelt vunnet sluttspill med to bønder over. Remis er det samme som seier med svart i Armageddon.

I den andre semifinalen ble det 2-2 i hurtigsjakken mellom GM Hikaru Nakamura (USA 2829) og GM Daniil Dubov (RUS 2770), uten en eneste remis. Lynsjakken ble vunnet 1½-½ av Nakamura, som dermed tok første stikk.

Andre delmatch spilles mandag kl. 16.00 med direktesending hos Chess24. Her er det kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk.
TV 2 sender på TV 2 Sport 2 fra kl. 15.30 med bl.a. GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum i studio.

Se også omtale hos Chess24 (engelsk|norsk) og TV 2.

Semifinaler       
Carlsen   0 1 ½ ½ 0 1 0
Ding Liren 1 0 ½ ½ 1 0 1

Nakamura  0 1 1 0 ½ 1
Dubov    1 0 0 1 ½ 0