BERGENSJAKK

Chessable Masters 2020 – kvartfinaler – dag 3

Carlsen og Nepomniachtchi er videre til semifinalen
Carlsen og Nepomniachtchi er videre til semifinalen
(Foto: Magnus Carlsen Chess Tour)

Chessable MastersGM Magnus Carlsen (2881) og GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2778) vant lørdag sine delmatcher i kvartfinalen i Chessable Masters. Siden de samme spillerne også vant den første delmatchen er begge videre til semifinale og samtidig kvalifisert for neste turnering i serien, Legends of Chess som starter 21. juli.

Carlsen fikk fordel med svart mot GM Fabiano Caruana (USA 2773) i første parti, men amerikaneren berget seg inn i et tårnsluttspill med bonde under som han enkelt holdt til remis.

I det andre partiet fikk Carlsen en behagelig sluttspillfordel rett ut av åpningen og førte partiet til seier uten problemer. Dermed måtte Caruana vinne med hvit i tredje parti, og det så lovende ut, med mer aktive brikker og bonde over. I løpet av få trekk snudde så partiet. Carlsen vant plutselig flere bønder og tok helpoenget som avgjorde kvartfinalen.

Nepomniachtchi hadde også bra kontroll i sin match mot GM Vladislav Artemiev (RUS 2769). Det første partiet ble remis, men så vant Nepomniachtchi to på rad og tok matchseieren.

Søndag fortsetter kvartfinalene med matchene GM Anish Giri (NED 2731) – GM Alexander Grischuk (RUS 2784) og GM Ding Liren (CHN 2836) – GM Hikaru Nakamura (USA 2829). Her leder Giri og Ding Liren begge 1-0 i delmatcher. I semifinalen vil Carlsen møte Ding Liren eller Nakamura.

Alle partier sendes hos Chess24 med kommentering på engelsk, norsk og flere andre språk. TV 2 sender ikke denne dagen

Kvartfinaler         
Carlsen     1 1 ½  ½ 1 1
Caruana     0 0 ½  ½ 0 0

Nepomniachtchi  1 ½ 1  ½ 1 1
Artemiev     0 ½ 0  ½ 0 0

Giri       ½ ½ ½ ½ ½ ½ 1
Grischuk     ½ ½ ½ ½ ½ ½ 0

Nakamura     ½ 0 ½ ½
Ding Liren    ½ 1 ½ ½