BERGENSJAKK

Clutch Chess International 2020 – finale dag 2

Carlsen vant Clutch Chess International 2020
Carlsen vant Clutch Chess International 2020
(Foto: Clutch Chess International 2020)

Clutch Chess InternationalGM Magnus Carlsen (2881) gikk til topps i hurtigsjakkturneringen Clutch Chess International etter seier i en jevn og spennende finalematch mot GM Fabiano Caruana (USA 2773).

Stillingen var 4-4 etter første dag, men allerede i første parti på dag to tok Carlsen ledelsen for tredje gang. Det neste partiet ble remis, men i dagens tredje parti utlignet Caruana igjen med en knusende posisjonell nedspilling. Carlsen slo tilbake umiddelbart og tok tilbake ledelsen i det påfølgende partiet. Han ledet dermed 6½-5½ før de to siste partiene som begge ga 3 poeng for seier.

I det nest siste partiet tok Caruana ledelsen for første gang i matchen. Han vant en bonde i midtspillet og fikk raskt stor fordel. Det tok litt tid å finne det avgjørende gjennombruddet, men i trekk 40 måtte Carlsen akseptere nederlaget. Han var dermed nødt til å vinne med hvit i det siste partiet, noe han klarte på imponerende vis. Caruana ble nedspilt og hadde en håpløs stilling allerede etter 16 trekk.

Finalematchen endte dermed 9½-8½ til Carlsen, som etterpå roste sin motstander og sa at Caruana hadde vært en like verdig vinner.

Carlsens neste turnering er Chessable Masters, som starter om fem dager, lørdag 20. juni. I den tredje turneringen i Magnus Carlsen Chess Tour deltar alle de seks første på verdensrankingen (Carlsen, Caruana, Ding Liren, Nepomniachtchi, Vachier-Lagrave og Grischuk).

Les mer om finalen i Cluch Chess International hos Chessbase.