BERGENSJAKK

Clutch Chess International 2020 – finale dag 1

Det er uavgjort mellom Carlsen og Caruana etter første dag av finalen
Det er uavgjort mellom Carlsen og Caruana etter første dag av finalen
(Foto: Cluch Chess International 2020)

Clutch Chess InternationalStillingen er uavgjort 4-4 etter første dag av finalen i hurtigsjakkturneringen Clutch Chess International. GM Magnus Carlsen (2881) hadde initiativet og ledet to ganger, men GM Fabiano Caruana (USA 2773) klarte begge ganger å utligne i det påfølgende partiet.

Etter to innledende remiser tok Carlsen ledelsen med fin angrepssjakk i parti tre. Caruana revansjerte seg i partiet etter, da han vant et sluttspill med materiell over. Dermed var det uavgjort før dagens to siste partier, som begge ga doble poeng.

Parti fem så ut til å gå mot remis i et dronningsluttspill med like mange bønder, men Caruana spilte feil og Carlsen gikk opp i en topoengs ledelse. Det så også lovende ut for Carlsen i det sjette partiet hvor han fikk stor fordel med svart fra åpningen. Med et for høyt tidsforbruk gikk det likevel galt. Caruana tok over i midtspillet og vant etter flere svake trekk fra verdensmesteren.

Finalen avsluttes søndag med spillestart kl. 20.00 norsk tid. Hvis matchen ender uavgjort etter 12 partier skal det spilles lynsjakk og om nødvendig Armageddon for å kåre vinneren.
Direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24. Kommentatorer er WGM Jennifer Shahade, GM Yasser Seirawan og GM Maurice Ashley.

Les mer om finalen hos Chess24 og Chessbase.