BERGENSJAKK

Clutch Chess International 2020 – kvartfinaler dag 1

Clutch Chess InternationalGM Magnus Carlsen (2881) har tatt ledelsen mot GM Jeffery Xiong (USA 2730) i kvartfinalen i Clutch Chess International. Carlsen vant de tre første partiene og var på vei mot utklassingssifre, men så snudde matchen. Xiong berget remis fra en vanskelig stilling i parti fire og vant deretter parti fem med svarte brikker. Dette var det første partiet med doble poeng, og dermed var Carlsens ledelse bare 3½-2½ før dagens sjette og siste parti.

Også det sjette partiet ga 2 poeng for seier og Xiong ville dermed overta ledelsen i matchen hvis han vant. Den unge amerikaneren sto klart best i midtspillet, men spilte unøyaktig og lot Carlsen slippe unna med remis. Dermed ebbet første dag av kvartfinalen ut med ledelse 4½-3½ til Carlsen.

Dagens andre match var GM Maxime Vachier Lagrave (FRA 2860) mot GM Wesley So (USA 2741). Her dominerte So kraftig og leder 5½-2½ selv med dårlig uttelling.

De fire nevnte har nå en fridag før de avslutter sine kvartfinaler mandag. I dag kl. 20.00 norsk tid starter kvartfinalen GM Leinier Dominguez (USA 2786) – GM Fabiano Caruana (USA 2773), mens GM Alexander Grischuk (RUS 2784) – GM Levon Aronian (ARM 2778) starter kl. 21.00.
Direktesendte partier kan følges hos bl.a. Lichess og Chess24. Kommentatorer er WGM Jennifer Shahade, GM Yasser Seirawan og GM Maurice Ashley.

Les mer om Clutch Chess International hos Chess24 og ChessBase.