BERGENSJAKK

Kina vant FIDE Chess.com Online Nations Cup 2020

Kina vant FIDE Chess.com Online Nations Cup
(Foto: Chess.com)

FIDE Chess.com Online Nations CupLagturneringen FIDE Chess.com Online Nations Cup ble vunnet av Kina foran USA. Finalematchen mellom disse to endte uavgjort og Kina tok da førsteplassen siden de vant forgruppen.

Førsterangerte Kina var det beste laget i forgruppen og sikret finaleplassen to runder for slutt. Kampen om den andre finaleplassen sto mellom USA og Europa.
Det så lovende ut for Europa da de slo USA i niende og nest siste runde. Dette ga ett lagpoengs forsprang i tillegg til at USA skulle opp mot ledende Kina i siste runde. Det viste seg likevel ikke å holde, da USA avsluttet med seier mot Kina samtidig som Europa måtte nøye seg med 2-2 mot Resten av verden. Dermed endte USA og Europa på like mange lagpoeng, men amerikanerne kapret andreplass med et halvt individuelt poeng mer.

Reglene sa at laget som vant forgruppen ville bli mestre hvis finalekampen endte avgjort 2-2. Det var nettopp dette som skjedde, da GM Yangyi Yu (CHN 2738) og GM Fabiano Caruana (USA 2773) vant hvert sitt parti mens de to andre ble remis.

Caruana ble turneringens toppscorer med 7½ poeng av 9 foran Yangyi Yu med 7½ av 10. Ellers på vinnerlaget spilte GM Ding Liren (CHN 2836), GM Hao Wang (CHN 2750), GM Yi Wei (CHN 2752), GM Yifan Hou (CHN 2621) og GM Wenjun Ju (CHN 2610).

Les mer om FIDE Chess.com Online Nations Cup hos Chess24, ChessBase og Chess.com.