BERGENSJAKK

Groruddalen sjakkakademi

Vi viderebringer følgende informasjon om Groruddalen sjakkakademi:

Tid for sjakk – En sjakkgave til alle!

Groruddalen sjakkakademiGroruddalen sjakklubb har utviklet en nyttig og hyggelig gave, tilpasset disse spesielle tider. Gaven består av gratis opplæring i sjakk, fra det fullstendige nybegynnernivå til det mest avanserte. De fleste sjakkpartier spilles mellom venner eller familiemedlemmer, ofte besteforeldre og barnebarn. Sjakk kan i dag spilles på nett. Det er også mulig, via nett, å koble seg opp og invitere en venn eller et familiemedlem til et parti.

Dette er tiden for sjakk. Tiden der mange av oss sitter mer inne enn vi ellers gjør. Tiden der vi trenger interessante, morsomme og sunne inneaktiviteter. Groruddalen sjakklubb har derfor laget et eget nettsted, sjakkakademiet.no, og en egen Facebook-side, Groruddalen sjakkakademi. Denne gir tilbud til sjakkspillere på alle nivåer. Men først og fremst til nybegynnere, til deg som aldri har spilt sjakk før. Siden er spesielt tilpasset barn, unge og pensjonister.

Mange kjenner Torstein Bae som den morsomme, hyggelige og interessante sjakk-kommentatoren på TV. Torstein er også en meget dyktig sjakklærer. Både nettstedet og Facebooksiden innholder et videokurs med Torstein Bae som lærer. Det starter med hvordan sjakkbrettet er bygget opp og fortsetter med hvordan brikkene flyttes.

Etter å ha sett (og lært av) Torsteins åtte korte og enkle sjakkvideoer, kan du nok til å spille sjakk. Da er det tid til å gå videre og lære å spille åpningene bedre. Det kan du ved å studere Torsteins videoer om åpningsspillet i sjakk. Han går gjennom vanlige åpninger som Siciliansk og Spansk åpning, men også mer spesielle åpninger som Muzio-gambit og Dracula-Frankenstein åpningen.

For de som vil variere med andre sjakklærere har vi også et nybegynnerkurs med ham som på YouTube kaller seg ”Sjakktreneren”. Vi gir også et fullstendig treningsopplegg basert på sjakknettstedet Lichess. Her kan du trene på å flytte brikkene, slå motstanderens brikker, forsvare dine egne brikker, sette sjakk og sjakkmatt, og mye mer. Når du har gått gjennom denne treningen på Lichess, er du en dyktig sjakkspiller.

Sjakk er nyttig på mange måter. For barn utvikler sjakk den logiske og matematiske tenkeevnen. Sjakk øker også kreativiteten og leseferdighetene, og gir økte sosiale ferdigheter. For eldre viser moderne forskning at sjakk har langt større virkning for hjernen enn det en tidligere trodde. Sjakk kan, blant annet, virke mot Alzheimers og redusere risikoen for demens, depresjon og angst.

Leif-Runar Forsth
Leder Groruddalen sjakklubb