BERGENSJAKK

The Magnus Carlsen Invitational 2020 – runde 2 – dag 2

Nepomniachtchi, Vachier-Lagrave, Ding Liren og Caruana
Nepomniachtchi, Vachier-Lagrave, Ding Liren og Caruana
(Foto: Chess24)

The Magnus Carlsen InvitationalFjerde dag av onlineturneringen The Magnus Carlsen Invitational ga to spennende matcher som begge måtte avgjøres med Armageddon. Her gikk GM Fabiano Caruana (USA 2773) og GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2778) seirende ut mot hhv. GM Ding Liren (CHN 2836) og GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2860).

Caruana var i trøbbel mot Ding Liren og lå under 1-2 før siste parti. Amerikaneren klarte å utligne og vant deretter det avgjørende Armageddonpartiet med svart. Caruana gikk med dette opp i delt ledelse med GM Magnus Carlsen (2881).

Matchen mellom Nepomniachtchi og Vachier-Lagrave ble svært skarp. Franskmannen tok ledelsen i første parti da Nepomniachtchi ikke klarte å fullføre et lovende angrep etter å ha ofret offiser. Vachier-Lagrave burde vunnet andre parti og Nepomniachtchi det tredje, men begge endte remis. I likhet med Caruana lå Nepomniachtchi dermed under 1-2 før siste parti, men også russeren klarte å avslutte med seier og følge opp med seier i Armageddon. Det har vært tre Armageddonpartier så langt og svart har vunnet alle.

Etter to av syv runder leder Carlsen og Caruana med 5 poeng foran Ding Liren, Nakamura og Vachier-Lagrave med 4. De fire beste etter syv runder går videre til cupspill.

Tredje runde starter onsdag kl. 16.00 med matchene Caruana – Carlsen og Firouzja – Nakamura. Partiene kan følges hos Chess24, TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo. Kommentatorer hos TV 2 er GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahum.
Hos Chess24 er det sending på engelsk, norsk (IM Sebastian Mihajlov og IM Joachim B. Nilsen) og flere andre språk.
Torsdag spiller Vachier-Lagrave mot Ding Liren og Giri mot Nepomniachtchi.

Se også omtale av runden hos Chess24.

2. runde              
Carlsen    - Firouzja  2.5-1.5
Nakamura    - Giri    2.5-1.5
Ding Liren   - Caruana  2.0-3.0
Nepomniachtchi - V-Lagrave 3.0-2.0

Tabell           
1-2. Carlsen     2  5
1-2. Caruana     2  5
3-5. Ding Liren    2  4
3-5. Nakamura     2  4
3-5. Vachier-Lagrave 2  4
6.  Nepomniachtchi  2  2
7-8. Firouzja     2  0
7-8. Giri       2  0