OSS i 65+ ble beste norske lag i Senior-VM
OSS i 65+ ble beste norske lag i Senior-VM:
Moen, Semakoff, Kristiansen,Øgaard og Heim
(Foto: Anders Høyer Berg)

VM for seniorlag 2020VM for seniorlag ble spilt i Praha 6-12. mars med 7 runder. Turneringen skulle egentlig vare to dager og to runder til, men grunnet Coronakrisen ble det besluttet å avslutte mesterskapet etter 7 runder.

Klasse 50+ ble vunnet av favorittene fra USA med 12 av 14 mulige lagpoeng. Deretter fulgte tyske Lasker, Tsjekkia I og Island. Det islandske laget, med GM Margeir Petursson (ISL 2466) på førstebord, endte altså like bak medaljene etter fire raske remiser og 2-2 mot USA i siste runde.

Det var to norske lag i denne klassen. Klubblaget OSS gjorde det best med 7 lagpoeng på 27. plass, mens laget som bare het Norway ble nummer 46 med 5 poeng. Fredrik A. Dahl (uratet) og Anders Høyer Berg (2036) gjorde gode resultater på toppbordene for OSS med ratingprestasjoner på hhv. 2241 og 2294.

Det ble favorittseier også i klasse 65+, hvor Russland I gikk til topps foran Frankrike. Begge tok 12 av 14 mulige lagpoeng, mens de tyske lagene Leipzig og Tyskland I på de neste plassene hadde 11 poeng. Beste nordiske lag ble Sverige I på sjetteplass.

OSS stilte sterkt i denne klassen, med GM Leif Øgaard på topp og fire tidligere elitespillere. Det holdt likevel ikke til mer enn 7 lagpoeng og 14. plass, seks plasser bak forhåndsrangeringen. Lagets toppscorer ble FM Sverre Heim (2316) med 5 poeng av 7. Heim gjorde nylig comeback i Østlandsserien etter 13 års pause fra ratede partier.

Det andre norske laget var Golden Oldies, som endte som nummer 41 med 5 lagpoeng. Klar toppscorer her var Erland Henrichsen (1901) med 5 av 7.

Se alle norske resultater hos Chess-Results: 50+|65+.
En rapport etter fjerde runde kan finnes hos OSS.