BERGENSJAKK

Helg i ungdomssjakkens tegn

NM for ungdomslag 2020Denne helgen står i ungdomssjakkens tegn, med Norgesmesterskapet for ungdomslag i Drammen og Nordisk mesterskap for ungdom i Danmark. Begge mesterskapene spilles fra 14. til 16. februar og har 6 runder.

NM for ungdomslag arrangeres som i 2019 på Scandic Ambassadeur Hotell i Drammen med Konnerud Sjakklubbs Ungdom som arrangør. Det er påmeldt 35 lag med totalt 150 spillere. Dette er noe lavere tall enn i fjor, da det var 40 lag og 187 spillere. Kollisjonen med nordisk mesterskap har nok påvirket deltakertallet, og det samme kan gjelde Kragerø Resort Chess som starter onsdag 19. februar med mange unge spillere.

Det spilles en runde fredag med start kl. 18.45 og tre runder lørdag med den første kl. 09.00. Det blir direktesendte partier hos Konnerudsjakk.no.
Oppsett og resultater kommer hos Turneringsservice.

Nordisk mesterskap for ungdom 2020

Nordisk mesterskap for ungdom spilles i danske Fredericia, ikke langt fra Billund. Det er fem aldersbestemte klasser hvor de norske spillerne har kvalifisert seg gjennom fjorårets Norgesmesterskap for ungdom.

Norge har som vanlig en sterk tropp, med medaljekandidater i alle klasser. FM Elham Abdrlauf (klasse C) og Isak Vinh Brattgjerd (E) er begge førsterangert, mens FM Eivind Olav Risting (A) og Sergey Eliseev (D) er andrerangert.

Det spilles to runder hver dag med start kl. 10.00 og 16.00. Direktesendte partier kan følges hos arrangøren og bl.a. hos Chess24 ( A | B | C | D | E).

Se også omtale hos Sjakk.no og Tromsø Sjakklubb.