BERGENSJAKK

Seriesjakken 2019-2020 – helg 4

Fra seriesjakken i Ålesund
Fra seriesjakken i Ålesund
(Foto: Aalesunds Schaklag)

Norges SjakkforbundFjerde spillehelg i Norges Sjakkforbunds seriesjakk ble avviklet helgen 8-9. februar med kamper i Østlandsserien og Midtnorgeserien.

I Østlandsserien 1. divisjon ble det to nye lagseire til Offerspill I, som er på vei mot en klar førsteplass. Osloklubben har vunnet alle sine åtte kamper og står med 16 lagpoeng. Hønefoss I på andreplass har 12 poeng, mens Bærum I har 11. Det gjenstår tre runder i 1. divisjon.
Tønsberg og Indre Østfold I leder hver sin avdeling i 2. divisjon, hvor det er to runder igjen.

Vestlandsserien ble ferdigspilt i januar, så her gjenstår bare stikkampen mellom Haukås (Nord) og Stavanger (Sør). Denne spilles i Bergen søndag 1. mars. Vinneren går videre til eliteseriekvalifisering.

Aalesunds I vant 1. divisjon i Midtnorgeserien Møre og Romsdal, mens 2. divisjonsavdelingene ikke er ferdigspilt. Uansett har Aalesunds II vunnet i Sunnmøre, mens Molde II leder i Nordmøre. Se omtale hos Aalesunds Schaklag.

Midtnorgeserien Trøndelag ble vunnet av Trondheim I med 10 lagpoeng. Fjorårets eliteserielag Hell I måtte nøye seg med 7 lagpoeng og andreplass, på samme poengsum som Levanger I som ble nummer tre.
Trondheim møter Aalesunds i stikkamp om Midtnorges plass i eliteseriekvalifiseringen.

Nordnorsk mesterskap for lag spilles i Harstad 6-8. mars. Kvalifiserte lag er Sortland, Harstad, Narvik, et lag fra Finnmark og to lag fra Helgeland og Salten.

Her er resultatene fra seriesjakken: