BERGENSJAKK

2 uker til Kragerø Resort Chess 2020

Om åtte uker er det tid for den fjerde utgaven av Kragerø Resort Chess:

2 uker til Kragerø Resort Chess 2020

Hammer er førsterangert i Kragerø
Hammer er førsterangert i Kragerø
(Foto: Anniken Vestby)

Kragerø Resort Chess 2020Det er nå 2 uker til Kragerø Resort Chess 2020 med oppstart onsdag 19. februar. Den fjerde utgaven av Kragerø Resort Chess blir den største og sterkeste som Kragerø Sjakklubb har arrangert. Nytt av året er det spilles 2 runder på onsdagen og at det hele rundes av med 1 runde på avreisedagen søndag 23. februar. Dette gjøres for å få til en bedret logistikk for de reisende. Målet for turneringen er å etablere en internasjonal tittelgivende sjakkturnering med særlig fokus på unge og kvinnelige sjakkspillere.

Feltet på 147 påmeldte spillere pr. 4. februar samler hele 11 stormestere med GM Jon Ludvig Hammer som topprangert. Samlet er 47 tittelspillere påmeldt. Av de påmeldte så langt er det 43 utenlandske spillere hvorav hele 13 spillere fra Island, mens de øvrige kommer fra 13 ulike nasjoner. Av de 17 kvinnelige spillerne som er påmeldt så langt så er IM Iulija Osmak (2394) fra Ukraina topprangert.
Turneringen samler mange unge lovende sjakkspillere, hvor i underkant av 80 av de påmeldte er under 20 år.

De 10 topprangerte spillerne i turneringen 
1. GM Jon Ludvig Hammer      NOR 2628
2. GM Evgeny Postny        ISR 2611
3. GM Vadim Moiseenko       RUS 2550
4. GM Frode Urkedal        NOR 2547
5. GM Kjetil A. Lie        NOR 2523
6. GM Boris Chatalbashev      DEN 2514
7. IM Liam Vroljik         NED 2501
8. IM Thomas Beerdsen       NED 2497
9. GM Benjamin Arvola Notkevich  NOR 2495
10.GM Shahin Lorparizangeneh    IRI 2492

Espen Lie mangler 10 ratingpoeng på GM-tittel
Espen Lie mangler 10 ratingpoeng på GM-tittel
(Foto: Anniken Vestby)

I tittelgruppen er det en rekke spillere som er kandidater til tittelnapp, men størst spenning knytter det seg likevel til om IM Espen Lie (2490) skal klare å passere den magiske 2500-grensen i løpet av turneringen og oppnå det siste kravet som gjenstår til hans stormestertittel.

Elo-gruppen teller også som Norges Grand Prix. På kvelden tirsdag 18. februar arrangeres Kragerø Resort Chess Blitz NGP med 9 runder lynsjakk.

Dommerapparatet under turneringene er kraftig forsterket. Ansvarlig turneringsleder er nå som tidligere IA Øystein Brekke og under ham har han solid assistanse med IA Anniken Vestby, IA Baran Sharif (Iran), FA Jon Fivelstad (Island), FA Monica L. Fjelstad, FA Truls Jørgensen og KD Malgorzata Kopaczek-Styczen.

Kragerø Sjakklubb inviterer til tidenes turnering og håper på hyggelig gjensyn med mange kjente!

Truls Jørgensen
Kragerø Sjakklubb