BERGENSJAKK

Skolecup 2019/20 i Bærum

Fra Skolecupen i Bærum
Fra Skolecupen i Bærum
(Foto: Gisle Bjugn)

Bærum SchakselskapGjennom skoleåret har Bærum Schakselskaps Ungdom arrangert Skolemesterskap på 21 barneskoler i Bærum. Lørdag 1. februar var det tid for finalen, som samlet de beste spillerne fra alle barneskolene. Totalt har nærmere 1.000 skolebarn fått forsøke seg på turneringsspill, og finalen talte 83 deltagere. Skolecupen er et samarbeid mellom Bærum kommune og Bærum Schakselskaps Ungdom.

Vinner ble norgesmester William Alexander Olsen (Jong skole) foran miniputtene Victor Strat (Haslum skole) og Nikolay Jørgensen den Roover (Bekkestua skole). Beste skole ble Jong foran henholdsvis Haslum og Løkeberg.

Aktiviteten på skolene, samarbeidet med kommunen, nye lokaler, spill og treningstilbud fem ganger i uken har bidratt til kraftig medlemsvekst for Bærum Schakselskaps Ungdom de siste årene. Den sportslige fremgangen er også betydelig.

Finaleresultater kan finnes hos Turneringsservice.