BERGENSJAKK

Det åpne NM i lynsjakk 2020

Simen Agdestein vant Det åpne NM i lynsjakk
Simen Agdestein vant Det åpne NM i lynsjakk
(Foto: Eirik T. Gullaksen)

Det åpne NM i lynsjakk og hurtigsjakkFredagens Åpne NM i lynsjakk i Drammen ble en lang affære for arrangørene og de 429 deltakerne. Grunnet svært høye deltakertall og problemer med Turneringsservice ble første runde en hel time forsinket. Den siste av de ni rundene startet lenge etter midnatt og premieutdelingen var kl. 01.00. Det er dessverre et gjentakende problem at Turneringsservice svikter ved store arrangementer når pågangen blir større enn kapasiteten.

I den sterke A-gruppen var det aldri noen tvil om førsteplassen. GM Simen Agdestein vant alle sine 9 partier og endte halvannet poeng foran nærmeste utfordrer. IM Sebastian Mihajlov tok andreplassen med 7½ poeng, mens GM Kjetil A. Lie, IM Espen Lie og FM Hallvard V. Ådnøy fulgte deretter med 7 poeng.

GM Jon Ludvig Hammer hadde en svak turnering, og gikk tidlig på to strake tap mot GM Johan Salomon og FM Jøran Aulin-Jansson. Hammer kjempet seg tilbake til toppbordene med fire strake seire, men etter tap mot stormesterkollega Lie i siste runde ble det bare 6 poeng og 16. plass til forhåndsfavoritten.

B-gruppen ble vunnet av Brage Modell foran Karl Anker Slettum, begge med 8 poeng av 9. Modell hadde klart best kvalitetspoeng og endte dermed foran på tabellen. De to i toppen rakk aldri å møtes, siden Slettum etter et tidlig tap brukte litt tid på å nå toppbordene.
De neste plassene gikk til Hassen M. Morad, David A. Grøndahl og Svein Harald Endresen på 7 poeng.

Også i C-gruppen var det to spillere på topp med 8 poeng, Linus Sandstad og Even Svindal. Sandstad hadde litt bedre kvalitetspoeng og tok dermed førsteplassen. Heller ikke i C-gruppen rakk de to spillerne med 8 poeng å møte hverandre.
Yngve Mæhle Rekdal tok tredjeplassen foran Harald Ekornåsvåg og Gunnar Ivan Heibo, alle med 7½ poeng.

Alle resultater kan forhåpentligvis finnes hos Turneringsservice: A | B | C.

Se også omtale av turneringen hos Tromsø Sjakklubb.

Lørdag kl. 11.00 starter Det åpne NM i hurtigsjakk. Resultater skal komme hos Turneringsservice: A | B | C.
Direktesendte partier finner man hos konnerudsjakk.no.

Gruppe A (98 deltakere)           
1. GM Simen Agdestein   OSS      9.0/9
2. IM Sebastian Mihajlov Bærum     7.5
3. GM Kjetil A. Lie    SOSS     7.0
4. IM Espen Lie      Akademisk   7.0
5. FM Hallvard V. Ådnøy  Black Knights 7.0
6. IM Nicolai Getz    OSS      6.5
7. IM Erlend Mikalsen   Alta     6.5
8. Lars Breivik      Drammens   6.5
9. IM Benjamin Haldorsen Bergens    6.5
10.IM Johannes Haug    Nordstrand  6.0

Gruppe B (167 deltakere)           
1. Brage Modell      Namsos    8.0/9
2. Karl Anker Slettum   Kongsberg   8.0
3. Hassen M. Morad    Fredriksstad 7.5
4. David A. Grøndahl   Drammens   7.5
5. Svein Harald Endresen Caissa    7.5

Gruppe C (164 deltakere)           
1. Linus Sandstad     Hell     8.0/9
2. Even Svindal      Larvik    8.0
3. Yngve Mæhle Rekdal   Nordstrand  7.5
4. Harald Ekornåsvåg   Kristiansand 7.5
5. Gunnar Ivan Heibo   OSS      7.5