BERGENSJAKK

Sverige – Norge kadettlandskamp 2019

Det norske kadettlandslaget
Det norske kadettlandslaget
(Foto: Hege Tunsjø)

Kadettlandskamp mellom Norge og SverigeI helgen ble det spilt kadettlandskamp i hurtigsjakk mellom Sverige og Norge i Karlstad. Landskampen var over 12 bord med åtte gutter og fire jenter. Norsk lagleder var GM Simen Agdestein.

Blant guttene var Sverige best med seier 58½ – 37½. Norge tok derimot en knapp seier blant jentene, med 25½ – 22½. Sammenlagt ble det en klar hjemmeseier, med 81 – 63 til Sverige. Dermed ble det revansje for fjorårets klare norske seier.

Norske toppscorere var Axel Tunsjø og Live Jørgensen Skigelstrand, som begge tok 8 poeng på 12 partier. Deretter fulgte Lykke-Merlot Helliesen, Ingrid Skaslien og Andre Gjestemoen-VonHirsch med 6½ poeng.

For mer om kadettlandskampen, se May-Brit Helliesens reisebrev og omtale hos Sjakk.no og Schack.se (1|2|3|4).

     Sverige  Norge     
Gutter:   58.5 - 37.5
Jenter:   22.5 - 25.5
Totalt:   81.0 - 63.0