BERGENSJAKK

Sinquefield Cup 2019 – 8. runde

Carlsen presset, men Liren Ding berget remis
Carlsen presset, men Liren Ding berget remis
(Foto: Lennart Ootes)

Sinquefield CupÅttende runde av Sinquefield Cup var svært underholdende og to partier fikk en vinner. Dette førte til et enda jevnere felt, med fem spillere på delt førsteplass.

GM Ian Nepomniachtchi (RUS 2774) spilte et fint posisjonelt parti mot GM Levon Aronian (ARM 2765), hvor han vant en bonde i midtspillet og førte dronningsluttspillet til seier. Med to seire og et tap er Nepomniachtchi den som har vært involvert i flest avgjorte partiet i Saint Louis.

GM Sergey Karjakin (RUS 2750) kom best ut av en svært skarp Grünfeld-Inder mot GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2778). Russeren hadde mest aktive brikker og en fri a-bonde som til slutt ble avgjørende.

GM Magnus Carlsen (2882) spilte svært agressivt med hvit mot GM Liren Ding (CHN 2805), og ofret to bønder for kongeangrep, Det så svært skummelt ut for kineseren, men han fant de riktige forsvarstrekkene og fikk avviklet til et remissluttpill.

Etter åtte av elleve runder er det svært jevnt i teten.
GM Viswanathan Anand (IND 2756), GM Fabiano Caruana (USA 2818), Liren Ding, Karjakin og Nepomniachtchi har alle 4½ poeng, mens Carlsen, GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2764) og GM Wesley So (USA 2776) er like bak med sine 4 poeng.

Niende runde spilles mandag kl. 20.00 norsk tid. Carlsen har svart mot Aronian, den eneste som har tapt to partier så langt. De andre partiene er Liren Ding – Caruana, Anand – Mamedyarov, So – Nepomniachtchi, Giri – Karjakin og Vachier-Lagrave – Nakamura.
Direktesendte partier med kommentarer kan finnes hos Chess24.
Carlsens parti blir i tillegg analysert av Sesse.