BERGENSJAKK

Xtracon Chess Open 2019 – runde 9

Sargissian og Tari spilte remis i nest siste runde
Sargissian og Tari spilte remis i nest siste runde
(Foto: Anniken Vestby)

Xtracon Chess Open 2019GM Aryan Tari (2620) spilte remis med svart mot GM Gabriel Sargissian (ARM 2681) i niende og nest siste runde av danske Xtracon Chess Open. Dermed kunne GM Rameshbabu Praggnanandhaa (IND 2540) igjen ta ledelsen alene, noe han klarte etter en pen sluttspillseier mot GM Murali Karthikeyan (IND 2613).

Før siste runde leder 13-årige Praggnanandhaa alene med 8 poeng, mens Tari, Sargissian, GM Samuel Sevian (USA 2667) og GM Allan Stig Rasmussen (DEN 2569) alle har 7½.
Tari har best kvalitetspoeng av disse, og gode sjanser for førsteplass hvis han tar igjen Praggnanandhaa på poeng. Det burde være gode muligheter for dette, siden Praggnanandhaa avslutter med svart mot sterke Sevian, mens Tari har noe lettere motstand med hvit mot Rasmussen.

På 7 poeng finner vi en gruppe på ni spillere, hvor GM Nils Grandelius (SWE 2691) og GM Anton Korobov (UKR 2687) er høyest ratet.
GM Johan-Sebastian Christiansen (2548) og GM Jon Ludvig Hammer (2637) har også 7 poeng etter seire mot hhv. Michael E. Vesterli (DEN 2221) og IM Jonas Buhl Bjerre (DEN 2503). Christiansen har gjort en bra turnering og er nesten ett poeng over forventet score. Hammer er litt i minus ratingmessig og i fare for å miste andreplassen på norsktoppen til Tari.

Hobber mot Salomon med Tryggestad i bakgrunnen
Hobber mot Salomon med Tryggestad i bakgrunnen
(Foto: Anniken Vestby)

IM Lars Oskar Hauge (2476), IM Kristian Stuvik Holm (2469), FM Andreas Garberg Tryggestad (2336) og Svein Rishovd (2124) har alle 6½ poeng, mens FM Anders Hobber (2294), GM Johan Salomon (2514) og FM Andre Nielsen (2229) er på 6 poeng.
Tryggestad kan ta en IM-norm med seier i siste runde, men må da vinne mot Hauge med svart.

Se alle norske resultater hos Chess-Results.

Tiende og siste runde spilles søndag kl. 10.00. Toppbordene er Sevian – Praggnanandhaa og Tari – Rasmussen. 79 direktesendte partier kan følges hos bl.a. Chess24.

Se bilder fra Xtracon Open hos arrangøren og SjakkTromsø (del 1|del 2).