BERGENSJAKK

Innsamling: Reisestøtte/stipender til unge sjakktalenter i Norge

Bergen SjakkfestivalI kjølvannet av Kindred-debatten har Bergen Sjakkfest ved Ole Valaker startet en innsamlingsaksjon til utvikling av norske sjakktalenter. Siden oppstarten 14. juli har prosjektet samlet inn over 43.000 kr og nærmer seg allerede målet om 50.000 kr. Siden aksjonen skal fortsette tre uker til er det godt håp om at man vil overstige målet med god margin.

Bergens Schakklub har vedtatt å støtte aksjonen med kr 1.200. Dessuten vil vi inntil videre ha en gratis annonse for innsamlingen øverst på siden.

Følgende tekst er hentet fra innsamlingssiden, hvor man kan støtte saken med Vipps, kontobetaling eller faktura:

Reisestøtte/stipender til unge sjakktalenter i Norge
Pengene vil bli overført til Norges Sjakkforbund (avtalt med presidenten i NSF) og brukes under posten toppsjakk. Vi forutsetter at de går til reisestøtte, stipender og trening for unge sjakktalenter i Norge.
Kongressen til Norges Sjakkforbund sa nei til millionene fra Kindred. Mange i debatten har vært opptatt av at unge spillere skal få gode rammer til å satse.

Siden ingen andre har gjort det ennå, tar Bergen Sjakkfestival ansvar. Bergen Sjakkfestival er en åpen forening som arrangert fem større mesterskap i Bergen siden 2015. Vi er opptatt av både bredde og elite, og at norsk sjakk skal blomstre.

Derfor oppfordrer vi alle gode krefter både på ja- og nei-siden i debatten til å gi et bidrag.

Pengene som kommer inn, vil bli overført til sjakkforbundet i sin helhet. Bergen Sjakkfestival har egen regnskapsfører som vil påse dette.