BERGENSJAKK

Nordisk mesterskap 2019 – dag 5

Urkedal slo Ingebretsen og leder Nordisk mesterskap to runder før slutt
Urkedal slo Ingebretsen og leder Nordisk mesterskap to runder før slutt
(Foto: Anniken Vestby)

Nordisk mesterskap 2019 i NorgeGM Frode Urkedal (2525) er på vei mot nordisk mestertittel og en plass i FIDE World Cup. Etter syv runder av Nordisk mesterskap i Sarpsborg har Urkedal med sine 6½ poeng et helt poengs ledelse før de to siste rundene.

Utfordrergruppen på 5½ poeng består av GM Jon Ludvig Hammer (2645), IM Jonathan Westerberg (SWE 2545) og FM Andreas G. Tryggestad (2324), mens det er fem spillere på 5 poeng.
I syvende runde vant Urkedal med svart mot FM Jens E. Ingebretsen (2263), mens Hammer nøyde seg med en kort remis mot IM Kristian Stuvik Holm (2474).

Tryggestad slo GM Boris Chatalbashev (DEN 2527) i denne runden og er i rute til en IM-norm. Ingebretsen ligger også rundt kravet til IM-norm, mens FM Mads Vestby-Ellingsen (2345) er litt på etterskudd.
Den eneste med mulighet for GM-norm er Svenske Westerberg, som er akkurat på skjema så langt.

WIM Sheila Barth Sahl (2127) vant i syvende runde og har igjen et forsprang i kampen om Nordisk mesterskap for kvinner. Med sine 4 poeng er Sahl et helt poeng foran WGM Lenka Ptacnikova (ISL 2145), som tapte mot Mathias Lind Schouten (1967).

Ulrichsen leder Senior etter remis mot Støre
Ulrichsen leder Senior etter remis mot Støre
(Foto: Bjørn Berg Johansen)

I Seniorklassen spilte ledende FM Jarl H. Ulrichsen (2180) en solid remis mot Trond Støre (2100). Siden Kristian Eriksson (SWE 2111) på andreplass spilte remis mot Conny Holst (SWE 2197) er Ulrichsen fortsatt alene i tet.

To runder før slutt leder Ulrichsen med 6 poeng foran Eriksson på 5½. Deretter følger Avduraim Dogani (2107) og Støre med 5 poeng, mens Holst og Ole Morten Skogheim (1950) har 4½. Ulrichsen og Skogheim konkurrerer i klasse 65+, mens de andre er i 50+.

Åttende og nest siste runde spilles onsdag kl. 15.00. På toppbordene har Urkedal hvit mot Westerberg og Hammer hvit mot Tryggestad.
42 direktesendte partier kan følges hos Live Chess Cloud, Chessbomb og Lichess.
Resultater kommer hos Turneringsservice.

Bilder fra femte dag av Nordisk mesterskap kan finnes hos Sjakk.net og SjakkTromsø (del 1 | del 2).