BERGENSJAKK

Offisiell Norway Chess-klokke

Norske Von Doren lanserte før helgen en ny klokkekolleksjon i anledning AltiBox Norway Chess:

Offisiell Norway Chess-klokke
Forsiden på klokken
Det norske klokkemerket Von Doren har et nært forhold til sjakk. Foruten å være sponsor for Norway Chess for tredje året på rad nå i 2019 samt Tata Steel Chess, har merket også GM Aryan Tari, GM Johan Salomon og GM Johan Sebastian Christiansen som sine ambassadører. Tidligere har de produsert premieklokker til Norway Chess med sin Grandmaster-serie.

I år ønsket Von Doren å bidra til å løfte sjakkinteressen i Norge enda mer, og i samarbeide med Norway Chess-arrangørene har de produsert en helt egen klokkekolleksjon til turneringen i 2019.

Von Doren bistod med kunnskap og ikke minst design. Øyvind Von Doren er som kjent svært glad i sjakk, som også gjenspeiles i Von Dorens Grandmaster-kolleksjon.

Istedenfor tallmarkører er det hvit sine trekk fra det berømte partiet mellom Richard Réti og Savielly Tartakower som ble spilt i Wien i 1910 på skiven. Disse klokkene til en hyggelig pris kan fort bli et samlerobjekt.

Baksiden viser trekkene i partiet Reti - Tartakower fra 1910
Baksiden viser trekkene i partiet Reti – Tartakower fra 1910

Denne klokken er en del av et samarbeid mellom Norway Chess og Von Doren. Brorparten av inntektene går til Norway Chess for å støtte opp under det viktige arbeidet de gjør med å bygge opp sjakkinteressen i Norge.

Klokkene er laget i et meget begrenset antall og kan fort bli et ettertraktet samlerobjekt. De kan kjøpes på selve Norway Chess-arrangementet i Stavanger i juni samt hos Von Doren sin butikk i Oslo og deres nettbutikk.

Kolleksjonen er produsert i kun 300 nummererte eksemplarer fordelt på 3 modeller. Veiledende pris er fra kr 2248 til 2498.