BERGENSJAKK

GRENKE Chess Classic 2019 – 8. runde

Carlsen med knusende seier mot Svidler
Carlsen med knusende seier mot Svidler
(Foto: Georgios Souleidis)

GRENKE ChessGM Magnus Carlsen (2845) er ustoppelig i GRENKE Chess Classic, og vant i åttende runde en knusende seier med svart mot GM Peter Svidler (RUS 2735). Svidler gjorde en overseelse i midtspillet og ble deretter løpt ned på kongefløyen. Etter 33 trekk og drøye tre timers spill ble Svidlers konge mattet på h1 av to svarte bønder.

Selv om Carlsen imponerer stort er turneringen ennå ikke vunnet. GM Fabiano Caruana (USA 2819) slo GM Georg Meier (GER 2621) med svart og er fortsatt bare ett poeng bak lederen. Ved poenglikhet om førsteplassen etter 9 runder skal det spilles hurtigsjakk og eventuelt lynsjakk for å kåre vinneren.

Bare Caruana kan hindre Carlsen i å vinne turneringen
Bare Caruana kan hindre Carlsen i å vinne turneringen
(Foto: Georgios Souleidis)

Det ble også helpoeng til GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2773) etter at IM Vincent Keymer (GER 2516) gikk ned i tidsnød.
GM Levon Aronian (ARM 2763) og GM Viswanathan Anand (IND 2774) spilte et relativt kjedelig remisparti, mens GM Francisco Vallejo Pons (ESP 2693) burde tatt hele poenget mot GM Arkadij Naiditsch (AZE 2695). Spanjolen var to bønder over i sluttspillet, men lot Naiditsch slippe unna med remis.

Etter åtte runder leder Carlsen med 6½ poeng og ratingprestasjon på 2960. Caruana er nummer to med 5½, mens Vachier-Lagrave på tredjeplass har 5 poeng. Deretter følger Anand, Naiditsch, Aronian og Svidler med 4.

Niende og siste runde spilles mandag kl. 15.00 med Carlsen hvit mot Vachier-Lagrave og Caruana hvit mot Aronian.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24, som har video med GM Jan Gustafsson og GM Peter Leko som kommentatorer. Carlsens parti blir også fulgt hos Sesse.

Les mer om GRENKE Chess Classic hos Matt & Patt, Chess24, Chessbase og Chess.com.