BERGENSJAKK

GRENKE Chess Classic 2019 – 7. runde

Carlsen med overbevisende seier mot Aronian
Carlsen med overbevisende seier mot Aronian
(Foto: Georgios Souleidis)

GRENKE Chess

GM Magnus Carlsen (2845) vant svært overbevisende med hvit mot GM Levon Aronian (ARM 2763) i syvende runde av GRENKE Chess Classic. Det ser ut til at energien er tilbake, og med sine 3½ timer er dette Carlsens korteste parti i turneringen så langt.

Etter åpningsnyheten 10.Ld2 fikk Carlsen en fin stilling i midtspillet, men svarts stilling virket svært solid. Aronians 26…f5?! skapte svakheter og ga hvit noe å angripe. På dette tidspunkt hadde Aronian brukt opp nesten all tiden sin, og han måtte spille fram til trekk 40 med rundt et halvminutt pr. trekk.
Carlsen kom snart bonde over med mer aktive brikker, og Aronian ga opp i trekk 38 da ytterligere en bonde faller.
Etter partiet sa Carlsen at han følte det var lettere å spille mot toppspillere som Aronian, siden presset var mindre.

Anand tapte overraskende mot Meier
Anand tapte overraskende mot Meier
(Georgios Souleidis)

Det ble ytterligere to partiseire i denne runden.
GM Fabiano Caruana (USA 2819) vant et skarpt parti mot GM Arkadij Naiditsch (AZE 2695), mens GM Georg Meier (GER 2621) tok et overraskende helpoeng med svart mot GM Viswanathan Anand (IND 2774). Anand var under press, men berget seg til et remisaktig dobbelt tårnsluttspill hvor han bukket et helt tårn med 36.Kc2??.

IM Vincent Keymer (GER 2516) spilte en solid remis med hvit mot GM Peter Svidler (RUS 2735), mens GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2773) – GM Francisco Vallejo Pons (ESP 2693) viste seg å bli et ganske originalt parti. Spillerne nektet å bytte brikker og passerte 40 trekk med bare en bonde byttet av. Dette partiet kunne fortsatt i all evighet, men etter 57 trekk fikk spillerne nok og tok remis i en lik og svært blokkert stilling.

Etter syv runder leder Carlsen med 5½ poeng foran Caruana med 4½. Deretter følger Svidler og Vachier-Lagrave med 4, mens Anand, Naiditsch og Aronian har 3½.

Åttende og nest siste runde spilles søndag kl. 15.00 med Carlsen svart mot Svidler. Dette er en av svært få motstandere på toppnivå som fortsatt har en positiv score mot Carlsen (2-1 med mange remiser).
Direktesendte partier kan følges hos Chess24, som har video med GM Jan Gustafsson og GM Peter Leko som kommentatorer. Carlsens parti blir også fulgt hos Sesse.

Les mer om GRENKE Chess Classic hos Matt & Patt, VG, Chess24, Chessbase og Chess.com.