BERGENSJAKK

GRENKE Chess Classic 2019 – 6. runde

Carlsen vant et langt parti mot Georg Meier i sjette runde
Carlsen vant et langt parti mot Georg Meier i sjette runde
(Foto: GRENKE Chess Classic)

GRENKE ChessGM Magnus Carlsen (2845) slo GM Georg Meier (GER 2621) i sjette runde av GRENKE Chess Classic, men etter et nytt langt parti ser det ut til at kreftene begynner å ta slutt.

Carlsen kom godt fra åpningen med svart, og fikk klar fordel etter et sterkt bondeoffer på dronningfløyen. Etter 30 trekk kunne det virke som om partiet gikk mot slutten, men Carlsen klarte ikke å finne noe avgjørende. Han sa etter partiet at han var for sliten til å klare å regne varianter. Dermed forsvant mye av fordelen, og partiet fortsatte et par timer til med bonde over for svart.
I trekk 55 var Meier lei av torturen og flyttet kongen inn i sentrum for å angripe svarts fribonde på d2. Dette viste seg raskt å være en tabbe, da han bare tre trekk senere måtte gi opp grunnet matt eller store materielle tap.

Turneringen har nå flyttet til Baden-Baden
Turneringen har nå flyttet til Baden-Baden
(Foto: GRENKE Chess Classic)

Det var bare ett annet vinstparti i sjette runde, men det var et viktig et. GM Arkadij Naiditsch (AZE 2695) vant svært overbevisende med hvit mot GM Viswanathan Anand (IND 2774), og sørget dermed for at Anand falt tilbake fra sin delte førsteplass.

IM Vincent Keymer (GER 2516) spilte sin første remis, og var nok den som hadde vinstsjansene med svart mot GM Levon Aronian (ARM 2763).
GM Francisco Vallejo Pons (ESP 2693) spilte en kort remis med hvit mot GM Fabiano Caruana (USA 2819) etter at sistnevnte husket en skarp teorivariant som gir evig sjakk.
GM Peter Svidler (RUS 2735) og GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2773) spilte remis uten større dramatikk.

Etter seks runder leder Carlsen alene med 4½ poeng, mens Anand, Aronian, Caruana, Naiditsch, Svidler og Vachier-Lagrave alle har 3½.
Trolig vil tre remiser på slutten gi Carlsen minimum delt førsteplass, men det er tre tøffe motstandere som venter i Aronian, Svidler og Vachier-Lagrave.

Syvende runde spilles lørdag kl. 15.00 med Carlsen hvit mot Aronian.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24, som har video med GM Jan Gustafsson og GM Peter Leko som kommentatorer. Carlsens parti blir også fulgt hos Sesse.

Les mer om GRENKE Chess Classic hos Matt & Patt, Chess24, ChessBase og Chess.com.