BERGENSJAKK

Fagernes Chess International 2019 – runde 3 og 4

Demchenko slo Postny i fjerde runde og leder alene
Demchenko slo Postny i fjerde runde og leder alene
(Foto: Annkien Vestby)

Fagernes Chess InternationalMandag var det dobbeltrunde i Fagernes Chess International og turneringen er snart halvspilt.

Det er ingen spillere igjen i GM-A (åpen Sveitsergruppe) med fullt hus etter 4 runder. I tet med 3½ poeng finner vi førsterangerte GM Anton Demchenko (RUS 2661). Den russiske stormesteren spilte remis mot sin landsmann GM Evgeny Romanov (RUS 2576) i runde tre og slo GM Evgeny Postny (ISR 2612) i runde 4.

Det er hele 10 spillere på delt andreplass med 3 poeng. Blant disse er topprangerte Postny, Romanov, GM Andriy Vovk (UKR 2616), GM Evgeny Alekseev (RUS 2649) og GM Maxim Turov (RUS 2584).

Norske spillere på 3 poeng er GM Frode Urkedal (2513) og IM Erlend Mikalsen (2396). Urkedal spilte i dobbeltrunden remiser mot stormestrene Vovk og Alekseev, mens Mikalsen slo FM Mads Vestby-Ellingsen (2333) og spilte remis mot Romanov.

Gunnar Lund spilte remis mot Rozentalis i tredje runde
Lund spilte remis mot Rozentalis i tredje runde
(Foto: Anniken Vestby)

I GM-B (lukket GM-gruppe) møtte ledende GM Eduardas Rozentalis (LTU 2568) veggen i tirsdagens dobbeltrunde, med remis mot Gunnar Lund (2271) og tap mot FM Andreas G. Tryggestad (2305). Dermed er GM Alon Greenfeld (ISR 2514) i tet med sine 3 poeng, mens IM Kristian Stuvik Holm (2467), IM Valeriy Kazakovskiy (BLR 2440) og Rozentalis har 2½.

GM-norm-kandidatene Holm og Kazakovskiy har spilt mange remiser i starten og trenger nå 4½ poeng av 5 på slutten for GM-norm. Tryggestad og Lund ligger begge på 2 poeng, og er omtrent i rute til hver sin IM-norm.

I Elo-gruppen finner vi de eneste spillerne som ikke har avgitt poeng så langt. Dette er Omer Amir Akdag (TUR 1901), Jonas H. Rasmussen (1993) og Alf W. Lundberg (1932), som alle har 4 poeng. Disse tre har nå fått et forsprang, ettersom det er et helt poeng ned til nærmeste utfordrere. Dette er en stor gruppe med 13 spillere på 3 poeng.

Femte runde spilles onsdag kl. 14.00. Se oppsett hos Turneringsservice.
De 30 direktesendte partiene kan finnes hos Live Chess Cloud og ChessBomb, mens Chess24 bare sender GM-A og GM-B.

Se Anniken Vestbys bilder fra tredje spilledag hos SjakkTromsø på Facebook: runde 3 – del 1 | runde 3 – del 2 | runde 4 – del 1 | runde 4 – del 2.
Hans Olav Lahlums runderapporter fra runde en til tre kan finnes på turneringens bulletinside.