BERGENSJAKK

PRO Chess League 2019

Hammer og Tari spiller begge for Norway Gnomes
Hammer og Tari spiller begge for Norway Gnomes
(Foto: Kristoffer Gressli – Landsturneringen 2018)

PRO Chess LeaguePRO Chess League er en lagkonkurranse i hurtigsjakk som spilles online hos Chess.com.
Blant deltakerne i inneværende sesong finner vi spillere som Fabiano Caruana, Ding Liren, Shakhriyar Mamedyarov, Anish Giri, Maxime Vachier-Lagrave, Hikaru Nakamura, Wesley So og Sam Shankland. Turneringen spilles i fire regionale grupper hvor gruppevinnerne går videre til finalespill.

Norske Norway Gnomes tok en klar førsteplass i Central division, som består av europeiske lag. På laget spilte bl.a. GM Jon Ludvig Hammer, GM Aryan Tari, GM Johan-Sebastian Christiansen, GM Johan Salomon, GM Torbjørn Ringdal Hansen, IM Kristian Stuvik Holm, IM Lars Oskar Hauge og IM Sebastian Mihajlov.

Gnomene tok 227.5 poeng i gruppen sin, mens Baden-Baden Snowballs (201.5), Amsterdam Mosquitoes (178) og Cannes Blitzstreams (170.5) endte på de neste plassene. Disse fire lagene går videre til semifinaler og finale for å kåre gruppevinneren som skal til den store finalen i San Franciso i mai.

Lørdag 23. mars kl. 15.50 spilles semifinalen mellom Norway Gnomes og Cannes. Franskmennene har også et lag fullt av stormestre, med GM Jan-Krzysztof Duda som det store navnet. Duda ble som kjent nummer to i fjorårets lynsjakk-VM hvor han fulgte Magnus Carlsen til døren og endte et halvpoeng bak.

Det norske laget vil spille fra sjakkbaren The Good Knight i Oslo. Med seier mot Cannes venter gruppefinale mot vinneren av kampen mellom Baden-Baden og Amsterdam. Matchen kan følges hos Twitch.

Les mer om PRO Chess League hos Chess.com.