BERGENSJAKK

NM for ungdomslag 2019 – dag 1 og 2

Shazil Khan Shehzad spiller førstebord for Smeaheia, som leder klassen for barnelag
Shazil Khan Shehzad spiller førstebord for Smeaheia, som leder klassen for barnelag
(Foto: Anniken Vestby – Kragerø Resort Chess 2019)

NM i sjakk for ungdomslag 2019Denne helgen spilles NM for ungdomslag i Drammen med Konnerud SKU som arrangør.
Dette er et av de største arrangementene til Ungdommens Sjakkforbund, med 40 lag og 187 spillere.

På forhånd var det fire klare medaljekandidater i klassen for barnelag (opp til 13 år). Disse var Bærum Elite, Smeaheia Barn 1, Nordstrand SKU 1 og Haukås.
Smeaheia og Nordstrand spilte uavgjort 2-2 i tredje runde, og etter tre runder var Haukås eneste lag med maksimale 6 lagpoeng. Bærum Elite hadde allerede avgitt et overraskende lagpoeng mot 1911U Queen and Kings i første runde.

Det viktige toppoppgjøret mellom vestlandslagene Smeaheia og Haukås i fjerde runde ble vunnet 3-1 av Smeaheia, som dermed overtok ledelsen med sine 7 lagpoeng. Like bak, også med 7 lagpoeng, finner vi Bærum Elite som har tatt tre strake lagseire etter den trege starten. Haukås har tredjeplassen foran Nordstrand SKU 2, begge med 6 lagpoeng.
Nordstrand SKU 1 tapte mot Bærum i fjerde runde og er med sine 5 lagpoeng trolig ute av gullkampen.

Klassene for Juniorlag og ungdomslag spiller sammen siden det bare var to ungdomslag påmeldt. Ungdomsklassen (opp til 26 år) har ikke vært noen suksess etter at den ble innført, og hadde bare to lag også i 2018.

I Juniorklassen (opp til 20 år) er 1911U-1 store favoritter med flere IM-kandidater på laget. Oslolaget har innfridd så langt, med maksimale 8 lagpoeng og 15 av 16 mulige individuelle poeng. Alta junior på andreplass har 7 lagpoeng, mens Smeaheia Ungdom og OSSU 1 har 6 poeng.

Beste ungdomslag har også 6 poeng. Dette er Bærum U26, som er nummer tre i gruppen sammen med juniorlagene. Det eneste andre ungdomslaget er Konnerud U26 på 4 lagpoeng.

Mesterskapet avsluttes søndag med de to siste rundene, som starter kl. 09.30 og 12.30.
20 direktesendte partier kan følges hos arrangøren.