BERGENSJAKK

Seriesjakken 2018-2019 – helg 4

Norges Sjakkforbund

Den fjerde spillehelgen i Norges Sjakkforbunds seriesjakk ble avviklet i helgen, med bl.a. de siste rundene i Vestlandsserien Nord og i 1. divisjon Midtnorgeserien Møre og Romsdal.
Resultater finnes hos Turneringsservice:

 • Østlandsserien 1. og 2. divisjon
  To runder før slutt er det svært jevnt i opprykkskampen i 1. divisjon. SOSS I og Drammen har begge 11 lagpoeng og 23½ individuelle i delt ledelse. SOSS vant innbyrdes oppgjør mot Drammen i runde 7 og har på papiret et noe enklere program igjen. Black Knights på tredjeplass er 2 lagpoeng bak teten.
  I 2. divisjon står kampen om opprykk mellom Nordstrand og SK 1911 i begge avdelinger. På topp i avdeling A finner vi SK 1911 III og Nordstrand III med 8 poeng, mens Nordstrand II leder avdeling B med 9 poeng foran SK 1911 II og Vålerenga III med 7 poeng.

 • Østlandsserien 3. divisjon
  Her er det 4 avdelinger som har en runde igjen å spille. Gruppeledere er Porsgrunn I, Indre Østfold, OSS Senior og Stjernen 33.

 • Østlandsserien 4. divisjon
  Fjerde divisjon har hele 7 avdelinger hvor det gjenstår en runde. Gruppeledere er Akademisk II, Modum II, Strømmen II, Eiker, Bærum III, Bærum IV og Gjøvik I.

 • Vestlandsserien Nord
  SK 96 gikk til topps i 1. divisjon foran Sotra I og Bergens II. Dermed er SK 96 kvalifisert til stikkamp mot Sevland om plass i eliteseriekvalifiseringen.
  De to avdelingene i 2. divisjon ble vunnet av hhv. Søråshøgda I og Bergens V.
  Se også egen sak om Vestlandsserien Nord.

 • Vestlandsserien Sør ble spilt samlet i Stavanger 25-27. januar 2019. Sevland I vant 1. divisjon foran Stavanger I og Sandnes I. I 2. divisjon gikk Sandnes II til topps.
  Se også egen sak om Vestlandsserien Sør.

 • Midtnorgeserien Trøndelag ble spilt samlet i Trondheim 1-3. februar 2019. Trondheim I gikk til topps i 1. divisjon foran Levanger I, mens Hell IV vant 2. divisjon.
  Se også egen sak om Midtnorgeserien Trøndelag.

 • Midtnorgeserien Møre og Romsdal ble vunnet av Aalesund I med maksimale 6 lagpoeng. Andreplass gikk til Kristiansund I med 4 poeng. Aalesund møter nå Trondheim i stikkamp om plass i eliteseriekvalifiseringen.
  De to avdelingene i 2. divisjon avsluttes først i mars.