BERGENSJAKK

Carlsen – Caruana – parti 11

Karjakin sto for åpningen av det ellevte VM-partiet mellom Carlsen og Caruana
Karjakin sto for åpningen av det ellevte VM-partiet mellom Carlsen og Caruana
(Foto: World Chess)

Carlsen - Caruana 2018GM Magnus Carlsens siste hvitparti i VM-matchen mot GM Fabiano Caruana (USA) ble noe av et antiklimaks.
Etter 1.e4 fra Carlsen gikk spillerne ikke uventet inn i hovedvarianten i Russisk. Som vanlig var Caruana best forberedt, og han hadde ingen problemer med å utligne i åpningen.
For å bytte av de siste tunge offiserene ofret Caruana en bonde, men sluttspillet med ulikefargede løpere var enkel remis. Carlsen prøvde likevel en time til før spillerne tok remis i trekk 55.
Selv om det ble spilt mange trekk var dette matchens korteste parti i tid.

Etter 11 av 12 langsjakkpartier er stillingen uavgjort 5½-5½.

Spillerne har nå en ny hviledag før tolvte og siste parti mandag kl. 16.00. Caruana avslutter med hvit.
Hvis matchen ender uavgjort blir det omspill onsdag 28. november. Her blir det først fire hurtigsjakkpartier. Hvis dette ikke gir en vinner spilles det opptil fem minimatcher hver på 2 lynsjakkpartier. Hvis man mot alle odds ennå ikke har en avgjørelse blir det et avsluttende Armageddonparti hvor hvit må vinne. I så fall blir det en lang dag hvor avgjørelsen neppe faller før midnatt.

Les mer om ellevte runde av VM-matchen hos Aftenposten, Dagbladet, NRK, TV 2, VG, Chess24, ChessBase, Chess.com og TWIC.