BERGENSJAKK

Carlsen – Caruana – parti 8

Caruana presset i åttende VM-parti, men Carlsen berget remis
Caruana presset i åttende VM-parti, men Carlsen berget remis
(Foto: World Chess)

Carlsen - Caruana 2018GM Magnus Carlsen var hardt presset i åttende parti av VM-matchen, men GM Fabiano Caruana (USA) fant ikke den sterkeste fortsettelsen og måtte nøye seg med remis.

Carlsen med svart spilte Siciliansk for fjerde gang, men det ble en helt ny variant da Caruana gikk inn i åpen Siciliansk med 3.d4. Amerikaneren var igjen svært godt forberedt med en bivariant mot Sveshnikov-Siciliansk, og fikk en svært lovende stilling i midtspillet.
Etter 21.c5! viste Sesse vinnende fordel for Caruana, men stillingen var svært komplisert og ikke lett å spille i praksis. Da hvit tok et hvileskjær med 24.h3? reddet svart seg med 24…De8! som løste alle problemer. Caruana sto litt bedre i sluttspillet som oppsto, men Carlsen holdt remis uten problemer.

Stillingen er nå 4-4 etter åtte strake remiser. Spillerne har dermed tangert rekorden i antall remispartier fra starten av en VM-match.

Spillerne har nå en ny fridag før siste tredjedel av matchen starter onsdag kl. 16.00. Carlsen skal gjøre et nytt forsøk på å få åpningsfordel med hvit. Så langt er det 1.c4 fra fjerde matchparti som har kommet nærmest. De to Dronninggambitpartiene har ikke vært noen suksess for hvit, mens 1.e4 i sjette parti endte med at Carlsen ble nedspilt i midtspillet og berget remis ved et mirakel.

Les mer om åttende runde av VM-matchen hos Matt & Patt, Aftenposten, Dagbladet, NRK, TV 2, VG, Chess24, Chess.com og TWIC.