BERGENSJAKK

Norgesrekord i simultansjakk

Onsdag 7. november ble det satt norgesrekord i simultansjakk på Olsvikåsen videregående skole i Bergen.
IM Joachim B. Nilsen, som selv har gått på denne skolen, spilte 160 samtidige partier og vant alle.

Vi har mottatt følgende rapport fra lærer og arrangør Karl-Marthon Kjelland:

Simultanrekord på Olsvikåsen videregående skole

Fra rekordsimultanen på Olsvikåsen videregående skole
Fra rekordsimultanen på Olsvikåsen videregående skole
(Foto: Morten L. Madsen)

Onsdag 7. januar 2018 kl. 12:00 ble det for fjerde år på rad arrangert en sjakksimultan for elever og lærere ved Olsvikåsen videregående skole.

Antall spillere Joachim B. Nilsen denne gangen måtte hamle opp med var skrekkingytende 160, i det som må kunne sies å være det største arrangementet av sitt slag i Norge til nå. President i Norges Sjakkforbund, Morten L. Madsen, er full av lovord. «Dette er Norges beste skole på breddesjakk!» utbryter han, til stor applaus fra forsamlingen.

Nilsen er i ferd med å bli en av Norges mest erfarne simultanspillere, noe han dro full nytte av i år. Selv om antall motspillere hadde doblet seg fra den forrige rekorden satt i 2017, trengte han kun en drøy halvtime mer tid på å vinne samtlige partier denne gangen. Hele seansen varte dermed i litt over 4 timer.

Fra simultan på Olsvikåsen januar 2018
Joachim B. Nilsen satte norgesrekord i simultansjakk
(Foto: Olsvikåsen videregående skole fra tilsvarende arrangement i januar 2018)

«Jeg hadde bestemt meg for å holde meg til åpninger og stillingstyper jeg kjenner best – ikke eksperimentere» forklarer han. «I tillegg ble det nok en mer direkte og kompromissløs spillestil. Ja, og så husket jeg å drikke vann denne gangen» legger han til.
Jostein Rosendahl, som deltar for tredje år på rad, merket hardkjøret. «Han spiller jo mye bedre i år!» sukker han oppgitt, da drømmen om å vinne et sjakkbrett signert av Magnus Carlsen viser seg å glippe.

Emma Lund jubler høyt idet hun forstår at hun har vunnet hele konkurransen med sine 61 trekk. «Jeg er jo helt nybegynner i sjakk» lo hun. Den som imidlertid fikk mest skryt for sjakkferdighetene var Emil Dyrøy, som kom på andreplass. «Han var imponerende god» slo Nilsen fast.
Så var det bare ryddejobben som gjensto. 150 brett og nesten 5000 brikker må pakkes og returneres til velvillige sjakklubber i Bergensområdet. Ett år til neste gang.

Karl-Marthon Kjelland