BERGENSJAKK

Hasselbacken Chess Open 2018

Agdestein slo Dolzhikova i Hasselbacken Chess Open
Agdestein slo Dolzhikova i Hasselbacken Chess Open
(Lars OA Hedlund)

Hasselbacken Chess OpenGM Simen Agdestein gikk til topps i svenske Hasselbacken Chess Open. Turneringen ble spilt i Stockholm 2-4. november og hadde fire runder hurtigsjakk og fire runder langsjakk. Dette var den tredje av totalt åtte turneringer i Svensk Grand Prix 2018-2019.

Førsterangerte Agdestein vant sine fire hurtigsjakkpartier og tok deretter tre av fire i langsjakken. På veien avga han remiser mot GM Pia Cramling (SWE 2456) og IM Pontus Sjödahl (SWE 2410). 7 poeng var nok til udelt førsteplass for Agdestein, et halvpoeng foran Cramling, Sjödahl, IM Timofey Galinsky (UKR 2359) og FM Josef Ask (SWE 2143) på 6½ poeng.

Det norske kvinnelandslagets førstebordspiller WGM Olga Dolzhikova (2220) ble nummer 22 med 5½ poeng. I alt var det 8 norske deltakere.

I Lilla Hasselbacken Chess Open (rating under 1600) gikk Gustav Bergqvist (SWE 1401) til topps foran John Löfgren (SWE 1569) og Örn Alexandersson (ISL 1451). Alle hadde 6½ poeng av 8.

Det er lagt ut et intervju med Agdestein hos Schack.se. Her snakker han bl.a. om NTG og sier han har spilt sitt siste sjakk-OL.