BERGENSJAKK

Ny norsk sjakkbok – LÆR SJAKK

Neste uke utgis en ny norsk lærebok i sjakk, forfattet av Øystein Brekke.
Vi har mottatt følgende omtale av LÆR SJAKK, fra begynner til turneringsspiller:

LÆR SJAKK, fra begynner til turneringsspiller

LÆR SJAKK, fra begynner til turneringsspiller

Norges nye lærebok i sjakk utkommer tirsdag 6. november og er en innbundet bok på 280 sider med sideformat 21×21 cm. Boka blir tilgjengelig hos bokhandlerne rundt i landet, samt hos utgiveren Norsk Sjakkforlag gjennom Sjakkbutikken.

Dette er den mest komplette norske sjakklæreboka som er skrevet. Ambisjonen er å bringe både nybegynnere og hobbyspillere opp til et nivå som turneringsspillere i sjakk.

Boka har 30 kapitler som alle gjennomgår viktige sjakktemaer fra spillereglene til åpninger, midtspill og sluttspill, og hvert kapittel avrundes med øvingsoppgaver.

Bak i boka følger en 24 siders oversikt over alle de viktige sjakkåpningene, med korte forklaringer og noen partieksempler. Denne oversikten vil være nyttig også for mange etablerte turneringsspillere.
Mye av materialet i boka er testet ut gjennom de tre læreheftene Sjakkskolen 1, 2 og 3, som gjennom flere år har gitt mange positive tilbakemeldinger både fra lesere, instruktører og kurs-elever.

«LÆR SJAKK, fra begynner til turneringsspiller» er en helt ny bok der alt stoffet fra Sjakkskolen-serien er gjennomgått på nytt, redigert og delvis byttet ut. Minst to av kapitlene er helt nyskrevet, i tillegg til åpningsoversikten.
Sidedesignet er også nytt, fargerikt og mer moderne, i forhold til Sjakkskolen.

Boka bringer leseren et bra stykke inn i sjakkens verden, som et fundament for videre læring. Samtidig er den skrevet med respekt for at det er såpass krevende å spille sjakk at progresjonen overfor nye spillere må være forsiktig.

Boka er som sjakkspillet aldersuavhengig, og bør passe godt å lese for alle fra 10-årsalderen og oppover. Yngre barn bør helst ha lese- og studiehjelp fra voksne.

Ordinær pris er kr 350. Gjennom Sjakkbutikken tilbys den til og med 5. november til forhåndspris kr 280.

Forfatteren har selv vært sjakklærer både for barn og voksne i lange perioder fra 70-tallet til i dag. Han har tidligere forfattet lærebøkene «Spill sjakk» 1 og 2 utgitt første gang på NKS-Forlaget i 1981 og 1983 og senere «Sjakkskolen» 1, 2 og 3 i henholdsvis 2005, 2010 og 2013, på sitt eget Norsk Sjakkforlag.

Et utdrag av boka kan finnes på PDF-format her.

Med sjakkhilsen
Øystein Brekke
Forfatter og forlegger