BERGENSJAKK

Europacupen for klubblag – 1. runde

Carlsen følger Vålerengas kamp mot Echiquier Amaytois
Carlsen følger Vålerengas kamp mot Echiquier Amaytois
(Foto: Niki Riga)

Europacupen for klubblag 2018

Vålerenga fikk ingen ideell start på Europacupen for klubblag, da de måtte nøye seg med seier 4½-1½ mot belgiske Echiquier Amaytois. Av de ti høyest rangerte lagene var det bare Vålerenga som tok mindre enn 5 poeng i første runde. Både GM Magnus Carlsen (2839) og GM Nils Grandelius (SWE 2655) sto over mot belgierne.

Vålerenga vant de fire nederste bordene, godt hjulpet av bl.a. GM Johan-Sebastian Christiansen (2541) og GM Kjetil A. Lie (2537). Derimot gikk det galt på andrebord, hvor GM Aryan Tari (2618) gikk ned i et tårnsluttspill mot GM Roeland Pruijssers (NED 2501). Vikaren på førstebord, GM David Howell (ENG 2689), spilte remis mot GM Twan Burg (NED 2517).

Johan-Sebastian Christiansen vant sitt første parti som stormester
Johan-Sebastian Christiansen vant sitt første parti som stormester
(Foto: Niki Riga)

Det ble også lagseire til de andre to norske klubbene. SK 1911 vant enkelt 5½-½ mot engelske 3Cs. Her var det bare IM Frode Elsness (2450) som måtte avgi et halvpoeng på førstebord mot FM Adam G. Ashton (ENG 2359).
Nordstrand vant 4-2 mot nederlandske En Passant. I denne kampen tapte både FM Johannes Haug (2391) og FM Daniel Nordquelle (2235) overraskende mot spillere ratet 200 poeng lavere.

Topprangerte Alkaloid, AVE Novy Bor, Odlar Yurdu og Mednyi Vsadnik St.Petersburg vant alle 6-0 i første runde og har fått et lite forsprang på Vålerenga i medaljekampen.

Andre runde spilles lørdag kl. 14.00 norsk tid (15.00 lokalt). Vålerenga får nå tøffere motstand og har hvit på førstebord mot russiske Molodezhka. Russerne har et svært jevnt lag med 2500-spillere, hvor førstebordet holdes av solide GM Vladimir Potkin (RUS 2597).
SK 1911 skal opp mot andrerangerte AVE Novy Bor fra Tsjekkia, mens Nordstrand møter Eynatten fra Belgia.
Direktesendte partier kan følges hos Chess24.

Se også omtale hos av første runde hos ChessBase.