BERGENSJAKK

Oslo Chess Festival 2018 – runde 1 til 4

Joachim Solberg med sterk seier mot Korneev
Joachim Solberg med sterk seier mot Korneev
(Foto: Aalesunds Schaklag)

Oslo Chess Festival 2018

Etter fire runder av Oslo Chess Festival er førsterangerte GM Marcin Dziuba (POL 2580) den eneste som ikke har avgitt poeng. Et halvpoeng bak lederen med 3½ poeng finner vi GM Milos Pavlovic (SRB 2482), GM Karen Movsziszian (ARM 2528), IM John Pigott (ENG 2386), GM Andrea Stella (ITA 2508) og GM Alexander Cherniaev (RUS 2384).

Det er hele 18 spillere med 3 poeng, hvorav 10 norske. Høyest ratet av disse er FM Erlend Mikalsen (2332), IM Kristian Stuvik Holm (2474) og FM Anders Hobber (2320).

Det er alltid endel overraskende resultater i slike turneringer, og denne er intet unntak. I første runde spilte Børge Waaktaar Svanholm (1869) et fint parti med hvit mot GM Jha Sriram (IND 2402) og sto til klar vinst. Stormesteren slengte ut et desperat remistilbud da han var matt i tre trekk, og fikk et ufortjent halvpoeng da Svanholm i sterk tidsnød ikke våget å spille videre.

FM Joachim Solberg (2190) sto over første runde grunnet en turnering i Sverige, men fikk en god start i Oslo med en knusende seier mot andrerangerte GM Oleg Korneev (ESP 2547) i runde tre. Solberg vant en kvalitet i midtspillet og fikk etterhvert et klart vunnet tårnsluttspill med to bønder over. Se hva Solberg skriver om dette på bloggen Joasol.

Femte runde spilles onsdag kl. 16.30, mens det torsdag blir dobbeltrunde med start kl. 10.00 og 16.30.
Resultater og rundeoppsett kan finnes hos Turneringsservice.
Det blir 12 direktesendte partier hos www.oslochessfestival.no/games/ og Chess24.
GM Jon Ludvig Hammer og Erle Marki Hansen vil kommentere turneringen hos Twitch. Onsdag starter sendingen kl. 18.00.