BERGENSJAKK

Sinquefield Cup 2018 – 5. runde

Team Carlsen på vei til runden
Team Carlsen på vei til runden:
Magnus, Henrik og Peter Heine Nielsen
(Foto: Spectrum Studios)

Sinquefield Cup 2018Alle partiene endte remis i femte runde av Sinquefield Cup i Saint Louis. Dermed er det fortsatt fem spillere på delt førsteplass.

GM Magnus Carlsen (2842) var neppe helt fornøyd med åpningen han fikk med hvit mot GM Wesley So (USA 2780), og brukte mye tid i midtspillet. Resultatet ble en fri c-bonde som tvang Sos tårn til passivitet. Carlsen ga senere dronningen for disse to tårnene og beholdt c-bonden, men So hadde tilstrekkelig aktivitet med sin gjenværende dronning til å holde balansen.

Partiene GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2779) – GM Fabiano Caruana (USA 2822), GM Levon Aronian (ARM 2767) – GM Viswananthan Anand (IND 2768) og GM Sergey Karjakin (RUS 2773) – GM Alexander Grischuk (RUS 2766) endte alle i løpersluttspill som ikke ga noen vinstsjanser.
Derimot så det lovende ut for GM Hikaru Nakamura (USA 2777) mot GM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2801), men Nakamuras initiativ i midtspillet forsvant med avbytter og bare et dødt tårnsluttspill ble igjen.

Etter fem runder leder Carlsen, Aronian, Caruana, Grischuk og Mamedyarov med 3 poeng, mens Anand og Vachier-Lagrave har 2½.

Spillerne har nå en fridag og sjette runde spilles fredag kl. 20.00 norsk tid. Da er partiene Grischuk – Carlsen, Mamedyarov – Vachier-Lagrave, Nakamura – Aronian, Caruana – Karjakin og So – Anand.

Les mer om femte runde hos Sjakkfantomet.