BERGENSJAKK

ACCENTUS Grandmaster Tournament – 9. runde

Mamedyarov slo Carlsen og tok førsteplass i Biel
Mamedyarov slo Carlsen og tok førsteplass i Biel
(Foto: Lennart Ootes / Biel Chess Festival)

Biel International Chess FestivalGM Shakhriyar Mamedyarov (AZE 2801) vant med hvit mot GM Magnus Carlsen (2842) i niende runde av ACCENTUS Grandmaster Tournament og sikret dermed førsteplass en runde før slutt.
Carlsen kom fint ut av åpningen med svart og gikk tydelig for hele poenget, men etter noen overseelser i midtspillet vant Mamedyarov en bonde og fikk klar fordel. Sluttspillet som oppsto med tårn og ulikefargede løpere kunne muligens holdes, men Mamedyarov nyttet sjansene han fikk og tok hele poenget. Det er hele 10 år siden Mamedyarov forrige gang slo Carlsen i langsjakk.

GM Peter Svidler (RUS 2753) spilte remis med svart mot GM David Navara (CZE 2741) og gikk opp på siden av Carlsen, mens GM Nico Georgiadis (SUI 2526) holdt en litt dårligere stilling til remis mot GM Maxime Vachier-Lagrave (FRA 2779).

Etter ni av ti runder har Mamedyarov med sine 7 poeng sikret førsteplass. Carlsen og Svidler har 5 poeng og Vachier-Lagrave 4½. Nederst finner vi Navara med 4 og Georgiadis med 1½ poeng.

Siste runde spilles onsdag kl. 12.00, to timer tidligere enn vanlig. Partiene er Carlsen – Georgiadis, Svidler – Mamedyarov og Vachier-Lagrave – Navara.
Direktesendte partier kan følges hos arrangøren og bl.a. hos Chess24.

Les mer om niende runde hos Matt & Patt, NRK, VG, Chess24, Chessbase og Chess.com.